Politika

Laiks iet: Daugavpils domei jāievēl mērs līdz janvāra beigām

© Foto : DaugavpilsЗдание Даугавпилсской городской думы
Здание Даугавпилсской городской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais pašvaldības vadītājs ir jāizraugās līdz 22. janvārim.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) informēja, ka gadījumā, ja Daugavpils domes deputāti divu nedēļu laikā neievēlēs pašvaldības vadītāju, tā, iespējams, tiks atlaista, vēsta "Naša gazeta".

No 22. novembra Daugavpils pilsētas dome strādā bez pašvaldība spriekšsēdētāja – Rihards Eigims tika atlaists no ieņemamā amata saskaņā ar deputātu lēmumu. No šīs dinas sākās laika atskaite – divi mēneši, kuru laikā Daugavpils domes deputātiem jāievēl jauns mērs, tuvojas beigām.

Андрей Элксниньш - мэр Даугавпилса - Sputnik Latvija
Politika
Elksniņš: jāatlaiž nevis Rīgas, bet gan Daugavpils dome

Pašvaldību likums paredz: ja pašvaldība divus mēnešus strādā bez priekšsēdētāja, Saeimai ir tiesības atlaist domi. Saeima var atlaist domi arī gadījumā, ja netiek izpildītas vai pārkāptas Satversmes normas, likumi, Ministru kabineta rīkojumi vai tiesas lēmumi.

Domes atlaišana pieļaujama arī gadījumā, ja municipālā varas iestāde nespēj pieņemt lēmumus vai arī ja trīs sēdēs pēc kārtas nepiedalās vairāk nekā puse domes deputātu.

Pagājušās nedēļas beigās pirmais vicemērs Igors Prelatovs paziņoja, ka līdz janvāra beigām tiks ievēlēts Daugavpils jaunais mērs, taču visas trīs pilsētas domē pārstāvētās frakcijas vairākkārt paziņojušas, ka viena otrai neuzticas un nav gatavas sadarbībai.

Vakar domes deputāts Andrejs Elksniņš kārtējo reizi aicināja organizēt atkārtotas vēlēšanas.

"Politiskos oponentus Daugavpilī ir jāliek stallī, citādi ārdīšanās vien tiem sanāk. Divus mēnešus nespēj izveidot jaunu komandu, nevēlēšanās rīkot atkārtotas vēlēšanas. Turklāt - izteikta pozīcija "ne par ko neatbildu, neko nezinu", "vainīgs ... kāds" un patstāvīgā deķa staipīšana. Jānoper, iedzīvotājiem patiks," – viņš uzrakstīja savāl lapā Facebook.

Ziņu lente
0