Aptauja: kur meklējama Latvijas labklājība – Eiropā vai Krievijā

© Sputnik / Sergey MelkonovЮноша и девушка в национальных латышских костюмах с флагами ЕС и Латвии у Памятника Свободы в Риге
Юноша и девушка в национальных латышских костюмах с флагами ЕС и Латвии у Памятника Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ievērojama daļa Latvijas iedzīvotāju joprojām uzskata, ka valsts ekonomika vairāk ir atkarīga no Krievijas un citām NVS valstīm, nevis no Eiropas.

RĪGA, 6. janvāris – Sputnik. Eiropas Savienības ekonomiskā loma Latvijas iedzīvotāju apziņā pakāpeniski pieaug, taču ievērojama iedzīvotāju daļa joprojām uzskata, ka Latvijas labklājība vairāk ir atkarīga no Krievijas un NVS, liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

Rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

"To, ka Latvijas ekonomiskā labklājība ir vairāk atkarīga no Krievijas un citām NVS valstīm nevis no Eiropas Savienības, 2018. gadā ir uzskatījuši vairs tikai 22%. Kopumā grafiks uzskatāmi parāda kā ļoti lēnām un pamazām ES Latvijas iedzīvotāju prātos izplešas, bet Krievija saraujas," uzrakstīja Kaktiņš.

​Kā var redzēt grafikā, seši no desmit respondentiem (59%) uzskata, ka Latvijas ekonomika vairāk ir atkarīga no ES. Augstāks šis rādītājs bijis tikai 2013. gadā – toreiz tā atbildēja 63% aptaujāto.

Покупка жилья - Sputnik Latvija
Aizmirstā krīze: kā latvieši izvēlas saglabāt uzkrājumus

2003. gadā, vēl pirms Latvijas iestāšanās ES, gandrīz vienādas iedzīvotāju daļas uzskatīja, ka valsts labklājība lielā mērā ir atkarīga no Krievijas (35%) un Eiropas (39%). Vienu gadu pirms tam, 2002. gadā, vairums respondentu atzīmēja lielāku atkarību no Krievijas (41%), nekā no Eiropas Savienības (29%).

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs atbalsta valsts ārpolitiskā kursa izmaiņas.

Gandrīz trešdaļa iedzīvotāju gaida no jaunās Saeimas attiecību uzlabošanu ar visām kaimiņvalstīm.

Ziņu lente
0