Amerikas senatori atzinuši, ka Ukraina ir "nevaldāma problēma"

© Nikolay Lazarenko/President of the Ukraine Press-Service / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенко и президент США Дональд Трамп во время встречи 20 июня 2017 года
Президент Украины Петр Порошенко и президент США Дональд Трамп во время встречи 20 июня 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat politiķi piebilda, ka Ukrainas varasiestādes rosina ārkārtīgi neproduktīvu politiku.

RĪGA, 6. janvāris – Sputnik. ASV notika senatoru-republikāņu grupas tikšanās ar vairāku Ukrainas sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, kuras laikā amerikāņu politiķi asi kritizēja Ukrainas politiku, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu International Policy Digest.

raksta izdevums, senatori tostarp paziņoja, ka Ukraina kļuvusi par nevaldāmu problēmu priekš ASV un Eiropas Savienības. Viņi paskaidroja to ar agresijas un radikālo noskaņojumu izaugsmi valstī, kā arī ar to, ka alternatīvs viedoklis Ukrainā tiek atstumts.

Президент Украины Петр Порошенко и Константинопольский патриарх Варфоломей - Sputnik Latvija
Darījums gatavs: Bartolomejs parakstīja tomosu par Ukrainas "jaunās baznīcas" autokefāliju

Tāpat politiķi piebilda, ka Ukrainas varasiestādes rosina ārkārtīgi neproduktīvu politiku. Pēc viņu sacītā, starptautiskās finanšu instances iegulda Ukrainā miljardiem dolāru, taču šausmīgā korupcija un neproduktīvie izdevumi Ukrainas iekšējam konfliktam Donbasā ved pie starptautiskās sabiedrības pūliņu bezjēdzības. Tāpat tas ved pie tā, ka Ukrainas IKP pēdējo gadu laikā likumsakarīgi samazinās, savukārt ukraiņi masveidā brauc prom no valsts labākas dzīves meklējumos, norāda izdevums.

Turklāt senatori kritizēja Ukrainas prezidentu Petro Porošenko par viņa izvēlēto savu oponentu vajāšanas metodi ar likuma palīdzību. Pēc viņu sacītā, valstī tiek izmantotas tiesībsargājošās iestādes politisko uzdevumu veikšanai. Savukārt tiesas, kuras kontrolē politiķi un ietekmīgi biznesmeņi, nevar nosaukt par neatkarīgām, un tās bieži paziņo spriedumus politisko pretinieku likvidēšanai, uzsver International Policy Digest.

Судоходство в Керченском проливе  возобновлено - Sputnik Latvija
Ukraina atkal sūtīs militāros kuģus cauri Kerčas šaurumam

Tostarp Amerikas politiķi asi kritizēja tiesas procesu pret bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, kuru viņi nosauca par "tiesas parodiju". Viņi paziņoja, ka apsūdzība nesniedza jebkādus būtiskus vainas pierādījumus nopietnai apsūdzībai valsts nodevībā. Turklāt apstākļu noskaidrošanas gaitā dokumentos tika ierakstīts milzīgs daudzums mantisku pārkāpumu un nepieņemama procesa un likuma neievērošana, savukārt tiesas process noslēdzās bez Ukrainas likuma augstākās varas un universālu taisnīguma un cilvēktiesību principu ievērošanas, piebilst International Policy Digest.

Turklāt amerikāņu senatori pauda raizes sakarā ar pieaugošo politisko vajāšanu skaitu Ukrainā pirms gaidāmajām vēlēšanām, kā arī par bruņota konflikta eskalāciju ar Krieviju, kurā būs spiesti iejaukties gan Eiropas Savienība, gan ASV.

Līdz ar to, kā uzsvēra senatori, esošā ASV prezidenta administrācija grasās veikt virkni pasākumu, lai pretotos ekonomiskās un politiskās "nāves spirālei" Ukrainā, raksta izdevums.

Ziņu lente
0