Sapņi piepildās: labdarības namiņš "Laima" palīdzējis 1500 bērniem

© Orkla Confectionery & Snacks Latvija / Jana KlavinskaБлаготворительный домик Laima
Благотворительный домик Laima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labdarības namiņa "Laima" apmeklētājiem izdevies piepildīt 11 Latvijas novadu maznodrošināto ģimeņu bērnu Jaungada sapņus.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Ziemassvētku labdarības akcija laikā, kura noslēdzās 23. decembrī, izdevās iepriecināt ar dāvanām 1500 bērnus no maznodrošinātām ģimenēm.

Atgādināsim, ka šis tradicionālais Jaungada pasākums tiek rīkots jau septīto gadu pēc kārtas – mēnesi pirms Ziemassvētkiem un Jaunā gada Vecrīgā tiek atvērts labdarības namiņš "Laima". Katrs apmeklētājs var iejusties burvja ādā un palīdzēt piepildīt Latvijas maznodrošināto ģimeņu bērnu vēlēšanās.

"Laimas" namiņu, tā atvēršanas laikā, apmeklēja Latvijas prezidenta sieva Iveta Vējone, kurai šogad izkritis gods izpildīt piecu bērnu ģimenes sapņus no Ogres novada.

Labdarības pasākuma rīkotāji norāda, ka šogad interesi par namiņu izrādīja ne vien atsevišķi cilvēki, bet arī veseli kolektīvi, piemēram, skolas klases, draugu un ģimeņu kompānijas, kuras nolēma kopīgiem spēkiem nest prieku bērniem.

© Orkla Confectionery & Snacks LatvijaAtklātnes labdarības namiņā "Laima"
Sapņi piepildās: labdarības namiņš Laima palīdzējis 1500 bērniem - Sputnik Latvija
Atklātnes labdarības namiņā "Laima"

"Sirsnīgi pateicamies ikvienam, kurš atsaucās aicinājumam un ar patiesu prieku iesaistījās "Laimas" labdarības namiņa projektā, lai ienestu svētku brīnumu maznodrošinātu bērnu ģimenēs," uzsvēra Orkla Confectionery & Snacks Latvija valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Populārāko bērnu vēlēšanos vidū bija rotaļlietas, slidas un cita veida sporta inventārs. Citas vēlēšanās bija individuālas – katrs bērns vēlējies kaut ko savu, sākot no ikdienas lietām, tādām kā apģērbs, apavi vai brilles, un beidzot ar dāvanām, kuras palīdzētu attīstīt viņu dotības un pavadīt brīvo laiku. Piemēram, mūzikas instrumenti, spēles un tamlīdzīgi.

Новый магазин Laima - Sputnik Latvija
Par godu Latvijas simtgadei: Vecrīgā durvis vēris jauns "Laimas" veikals

Šogad bija daudz atklātņu, kurās bērni lūdz dāvanas nevis sev, bet gan vēlējās dāvāt prieku savam brālītim, māsiņai vai vecākiem, kā arī patversmē dzīvojošiem dzīvniekiem.

Kopumā kopš 2012. gada labdarības namiņa "Laima" apmeklētājiem izdevis īstenot jau 6800 bērnu Jaungada sapņus no vairāk nekā 70 Latvijas novadiem. Jau otro gadu visiem gribētājiem piedalīties šajā akcijā ir iespēja ne vien apmeklēt labdarības namiņu "Laima" Vecrīgā, bet arī palīdzēt bērniem virtuāli ar mājaslapas palīdzību www.laimasnamins.lv. Sevišķi aktīvi šo iespēju izmantoja latvieši, kuri dzīvo ārzemēs.

Ziņu lente
0