Kruķu banda: Rīgā par ubagošanu sodīta Rumānijas pilsone

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasНищие в Москве
Нищие в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzbāzīgā diedelētāja ne pirmo reizi nonāk galvaspilsētas kārtības sargu redzeslokā.

RĪGA, 29. decembris – Sputnik. Par ubagošanas ierobežošanas noteikumu pārkāpumu Rīgā tika sodīta Rumānijas pilsone, kura lūgusi naudu tirdzniecības centra apmeklētājiem.

Pašvaldības policijas darbinieki 27. decembrī, ap plkst. 15:00, saņēma informāciju par sievieti, kura uzbāzīgi ubago pie tirdzniecības centra ieejas, kurš atrodas Rīgas Pļavnieku mikrorajonā.

Uz norādīto adresi ieradās tuvākā Rīgas Pašvaldības policijas ekipāža. Pie tirdzniecības centra ieejas viņi satika jau labi zināmu viņiem Rumānijas pilsoni, kurā, kā izrādījās, iepriekš nonākusi kārtības sargu redzeslokā. Uz krūtīm ubagotājai karājās uzraksts ar lūgumu palīdzēt, savukārt rokās viņa turēja plastmasas glāzi ar sīknaudu.

Pēc pāris minūtēm pie policijas darbiniekiem piegāja klāt tirdzniecības centra apsargs un paziņoja, ka šī dāma regulāri atrodas pie veikala un traucē tā apmeklētājus, diedelējot naudu.

Bezdarbnieks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Invalīds, Krievijas pilsonis bijis spiests ubagot Igaunijā

Beigās uzbāzīgajai ubagotājai tika sastādīts administratīvais protokols. Kāds sods piemērots Rumānijas pilsonei, policija nepaziņoja, taču atgādina – ubagošana Latvijā ir atļauta, taču ar ierobežojumiem. Piemēram, aizliegts ubagot Rīgas vēsturiskajā centrā, sabiedriskajā transportā un tā pieturās, kā arī uz ceļa braucamās daļas, veloceliņiem un gājēju ceļiem, kur tas varētu traucēt gājēju kustību. Tāpat ir aizliegts ubagot jebkurā citā vietā, ja tas tiek darīts uzbāzīgā veidā.

Atgādināsim, ka pirms dažām dienām aktīvisti atmaskoja Latvijā veselu ubagotāju mafiju ar kruķiem, kuri māna iedzīvotājus, lūdzot viņiem naudu ārstniecībai, operācijai vai cita vieda palīdzībai. Patiesībā izrādās, ka diedelētāji ir ne vien veseli, bet arī spēkpilni, lai aizbēgtu prom no saviem atmaskotājiem.

Ziņu lente
0