Politika

KPV LV nesaprot, kurš veido valdību: Kariņš vai Ašeradens

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Кабинета министров Латвии в Риге
Здание Кабинета министров Латвии в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KPV LV vairs nesaprot, kas vada Ministru Kabineta veidošanas pārrunas, taču gaida jaunus piedāvājumus pēc Jaunā gada.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. "Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētāja Krišjāņa Kariņa skaidrojumi saistībā ar Alda Gobzema kandidatūras noraidīšanu IeM vadītāja amatā neapmierina KPV LV partiju. Turklāt KPV LV nebija iespējas pašai sniegt vērtējumu ministru kandidātiem no citām partijām, paziņoja KPV LV līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa, vēsta jauns.lv.

Празднование Нового года - Sputnik Latvija
Pasaka par stikla kalnu: kādēļ Kariņš dzer par Gobzema veselību

Pēc Liepiņas sacītā, Kariņš paziņoja, ka viņa iebildumiem pret Gobzemu nav personīga rakstura, taču iekšlietu ministram jābūt nevainojamai reputācijai un pilnvērtīgai iespējai uzsākt darbu no pirmās dienas.

Kariņš norādīja uz situāciju ar Gobzema izslēgšanu no advokatūras.

Pēc Liepiņas sacītā, ar šādiem paskaidrojumiem ir "absolūti nepietiekoši". Taču viņa uzsvēra, ka tas ir viņas personīgais viedoklis, nevis visas frakcijas pozīcija.

Tāpat viņa atgādināja, ka KPV LV netika sniegta iespēja sniegt savu vērtējumu citu partiju ministru kandidātiem. Turklāt dotajā brīdī nav īsti skaidrs, kurš no "Jaunās Vienotības" vada valdības veidošanas procesu – Kariņš, Arvils Ašeradens vai vēl kāds cits.

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Uzskrējām uz sēkļa: Kariņš ir pret Gobzemu, bet KPV LV citu neizvirzīs

Pēc Liepiņas sacītā, nekādas virzības valdības veidošanas jautājumā joprojām nav, KPV LV nav ieplānotas sēdes. Tai pat laikā, viņa norāda, ka partija ir gatava atsaukties uz uzaicinājumu pārrunām no "Jaunās Vienotības" vai citas labēji-centriskas partijas. Pēc viņas domām, pārrunas varētu turpināties pēc Jaunā gada.

Latvijas Saeimas vēlēšanas notika 6. oktobrī, taču jaunā valdība joprojām nav izveidota.

Ziņu lente
0