Auksts, toties savs: Krievija būvē pludmales kūrortu pie Baltijas jūras

© SputnikНабережная Балтийского моря в Светлогорске
Набережная Балтийского моря в Светлогорске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaļiņingradas apgabalā parādīsies Baltijas jūras piekrastē lielākā promenāde.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Jūras pludmales tūrisma attīstības nolūkos Kaļiņingradas apgabalā uzcels lielāko promenādi, paziņoja Krievijas Federālās tūrisma aģentūras vadītājs Oļegs Safonovs savas darba vizītes laikā reģionā.

"Mēs uzskatām par nepieciešamu pagarināt promenādi no Svetlogorskas līdz Pioņerskas, lai izveidotu ērtu tūrisma zonu visā piekrastes garumā starp diviem kūrortiem," - citē Safonova sacīto "Rosturizm".

Viņš uzsvēra, ka jāturpina pludmaļu paplašināšana: "Krievijas iedzīvotāju vidū jūras pludmales tūrisms ir ļoti pieprasīts, savukārt Kaļiņingradas apgabals ir viens no nedaudziem Krievijas Federācijas subjektiem, kas spēj piedāvāt tūristiem šādu atpūtas veidu". Pēc Safonova sacītā, reģionā ir jāattīsta ar industriālais tūrisms.

"Jāizveido paplašināts tūrisma klasteris, kurš apvienos pludmales tūrisma resursus Svetlogosrkā un Pioņerskā ar industriālā tūrisma resursiem Jantarnijā," - pārliecināts Safonovs.

Tāpat "Rosturizm" vadītājs uzsvēra Kaļiņingradas apgabala dalības federālajā projektā "Krievijas gastronomiskā karte" un gastronomiskā tūrisma attīstīšanas svarīgumu reģionā.

Сейм Литовской Республики - Sputnik Latvija
Lietuvas Seima deputāts ierosinājis atņemt Krievijai Kaļiņingradas apgabalu

Kaļiņingradas apgabalā strādā pie mūsdienīga tūrisma un rekreācijas klastera "Raušen" izveidošanas. Saskaņā ar ieceri, Baltijas jūras reģionā lielākā promenāde savienos divas kūrortpilsētas - Svetlogorsku un Pioņersku. Promenādes garums sastādīs ne mazāk par 5 kilometriem. Šobrīd piekrastes ietve iekārtota Svetlogosrkas, iekārtotas būves piekrastes līnijas nostiprināšanai.

Galvenā problēma, kas tiek risināta jaunā pludmales kūrorta celtniecības gaitā – piekrastes zonas noskalošanās un grunts noiršana. Kopumā, pēc zinātnieku sniegtā vērtējuma, Kaļiņingradas piekraste kāpu kritiskās līkumainības dēļ atrodas mazāk izdevīgā situācijā, salīdzinot ar Baltijas piekrasti Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Neskatoties uz to reģionā neatkāpjas no plāniem izveidot pieprasītu pludmales kūrortu Baltijas jūrā.

Ziņu lente
0