Krievijas ĀM brīdināja par iespējamām kaujas darbībām Donbasā no Ukrainas BS puses

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие Украины во время процедуры обмена пленными между ополченцами ДНР, ЛНР и украинскими силовикам
Военнослужащие Украины во время процедуры обмена пленными между ополченцами ДНР, ЛНР и украинскими силовикам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve informēja, ka Kijeva varētu sākt provokācijas, izmantojot kaujas indīgās vielas.

RĪGA, 26. decembris – Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka, iespējams, tuvākajās dienās Ukrainas bruņotie spēki pāries pie pilna mēroga kaujas darbībām Donbasā, vēsta Sputnik Lietuva.

Marijas Zaharovas sniegtā informācija jautājumā par Kijevas iespējamām provokācijām Ukrainas dienvidaustrumos, publicēta Krievijas Ārlietu ministrijas vietnē.

"Kijeva vairs neslēpj savus agresīvos nodomus. Katru dienu tiek saņemtas ziņas par Ukrainas karavīru augošo aktivitāti gar visu saskarsmes līniju Donbasā, it īpaši Mariupoles un Gorlovkas virzienos," – pastāstīja ĀM oficiālā pārstāve.

M.Zaharova atzīmēja, ka Kijeva izskata arī citus variantus, kas ļautu pagarināt karastāvokli, piemēram, viņa atgādināja, ka Ukrainas medijos parādījies liels skaits "ekspertu" publikāciju par kaujas indīgo vielu iespējamu pielietojumu, kas rada bažas Krievijas ĀM.

Флаги Украины и ЕС - Sputnik Latvija
Kijeva kļuvusi par slogu Rietumiem, uzskata Ukrainas ģenerālis

Resors pieļāva, ka Kijeva ir gatava izmantot ārvalstu kuratoru pieredzi provokāciju organizācijā, kurās tiek izmantoti masu iznīcības ieroči.

Turklāt aktīvi izplatītās ziņas par to, ka Ukrainas kibernētiskās drošības vienībās sācis darbu kaujas režīms, pēc Zaharovas vārdiem, liek domāt par gaidāmu provokāciju kibertelpā.

ĀM oficiālā pārstāve uzsvēra, ka tas palīdzēs pagarināt karastāvokļa režīmu – tas ļaus Ukrainas prezidentam Petro Porošenko atlikt prezidenta vēlēšanas. Zaharova atgādināja, ka Ukrainas līderim tas būtu izdevīgi, jo patlaban viņa reitings ir ļoti zems – tas neļaus politiķim atkārtoti ieņemt prezidenta vietu.

Kijevas provokācija

Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Baltija vīlusies par ASV atbildi pēc incidenta Kerčas šaurumā, ziņo mediji

Karastāvoklis ieviests ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko dekrētu pēc incidenta Kerčas šaurumā novembra beigās, kad Ukrainas JKS peldlīdzekļi pārkāpa Krievijas robežu. Incidenta rezultātā ukraiņu jūrnieki ir aizturēti, pret viņiem ierosināta krimināllieta.

Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka Krievijas robežsargi rīkojās atbilstoši likuma normām.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca incidentu par Porošenko provokāciju. Viņš uzskata, ka karastāvoklis ieviests ar mērķi ierobežot tiesības un brīvības, kā arī politisko darbību Ukrainā pirms vēlēšanām.

Ziņu lente
0