ANO Ģenerālā asambleja pieņēmusi pret Krieviju vērstu rezolūciju Krimas jautājumā

© PxfuelФлаг ООН
Флаг ООН - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pārstāvis ANO norādīja, ka rezolūcija ir ārkārtīgi politizēta, tās pamatā ir nepatiesa un falsificēta informācija.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. ANO Ģenerālā asambleja pieņēmusi Ukrainas ierosināto rezolūciju par cilvēktiesību pārkāpumiem Krimā, vēsta RIA Novosti.

Par dokumenta pieņemšanu nobalsojušas 65 valstis, pret to iebilda 27 valstis, taču lielākā daļa – 70 valstis – atturējās.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs neuztraucas par skolām Latvijā, taču pārdzīvo par Krimas tatāriem

Krievijas pārstāvis ANO norādīja, ka rezolūcija ir ārkārtīgi politizēta, tās pamatā ir nepatiesa un falsificēta informācija.

Viņš atgādināja, ka līdz 2014. gadam pussala bija depresīvs reģions Ukrainas sastāvā, par "Krimas tatāriem sāka rūpēties, kad Krima no viņiem neatgriezeniski novērsās", bet tagad republikā dzīvo laimīgi cilvēki.

Krievijas diplomāts aicināja visus interesentus apmeklēt Krimu un "apjautāties atpūtniekiem no Ukrainas, vai tur tiek pārkāptas tiesības".

"Krievijas Federācija garantē tiesību un brīvību aizsardzību visā savā teritorijā, ieskaitot Krimu," – apliecināja Krievijas pārstāvis.

Ukrainas rezolūcijas Krimas jautājumā

ANO Ģenerālās asamblejas trešā komiteja, kas atbild par sociālajiem, humanitārajiem un kultūras jautājumiem, jau trešo gadu pieņem rezolūcijas par cilvēktiesību pārkāpumiem Krimā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Porošenko pastāstīja par Ukrainas plāniem attiecībā uz tiltu pāri Kerčas šaurumam

2016. un 2017. gadā dokumentu atbalstīja 70 valstis, pret to balsoja 26 valstis, bet atturējās 77 un 76 valstis attiecīgajos gados. Tradicionāli iniciatīvu atbalsta lielākā daļa Eiropas valstu un ASV.

Projekta autori: ASV, Austrālija, Austrija, Beļģija, Bulgārija, Čehija, Dānija, Francija, Gruzija, Igaunija, Īrija, Islande, Kanāda, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Māršala salas, Moldova, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija, Turcija, Ukraina, Vācija un Zviedrija.

Ziņu lente
0