Latvija saglabājusi pievilcību uzņēmēju acīs, noskaidrojis Forbes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas vieta Forbes uzņēmējdarbībai pievilcīgāko valstu sarakstā gada laikā nav mainījusies.

RĪGA, 22. decembris - Sputnik. Latvija ieņēmusi 36. vietu Forbes publicētajā uzņēmējdarbībai pievilcīgāko valstu reitingā, tāpat kā pirms gada.

Sastādot savu ikgadējo reitingu, Forbes ņem vērā, piemēram, īpašumtiesību aizsargātības pakāpi un politiskos riskus, nodokļu līmeni un korupcijas dziļumu, inovāciju ieviešanu un tehnoloģiju attīstību, tirgus apjomus un darbaspēka kvalitāti, kā arī personīgo, tirdzniecības un finanšu brīvību – 15 rādītājus.

Дочь и советник президента США Иванка Трамп во время выступления в Белом доме  - Sputnik Latvija
Foto
Forbes: ietekmīgākās sievietes 2018. gadā

Forbes jaunākajā reitingā iekļauta 161 valsts. Reitinga līdera vieta pieder Lielbritānijai, neskatoties uz Brexit miglainajām perspektīvām. Otrajā vietā – Zviedrija, trešajā – Honkonga. Pirmajā desmitniekā iekļuvušas arī tādas valstis kā Nīderlande, Jaunzēlande, Kanāda, Dānija, Singapūra, Austrālija un Šveice. Starp Baltijas valstīm labāko rezultātu demonstrē Lietuva, kas pakāpusies līdz 27. vietai no 30. vietas, ko ieņēma pērn. Savukārt Igaunija nolaidusies par vienu rindiņu zemāk – šogad tā ieņem 28. vietu.

Uzņēmējdarbībai pievilcīgāko valstu reitingā zemākie rādītāji ir trim Āfrikas valstīm. sarakstu noslēdz Gvineja-Bisava (159. vieta), Kongo Republika (160. vieta) un Centrālāfrikas Republika (161. vieta).

Ziņu lente
0