Kā iepriecināt Jaunajā gadā tos, kuri glāba pasauli no brūnā mēra

© Sputnik / НТВДень Победы, лого
День Победы, лого - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas galvaspilsētā sākusies tradicionālā labdarības akcija Tallinas Otrā pasaules kara dalībnieku biedrības veterānu atbalstam, kuri cīnījās antihitleriskās koalīcijas pusē.

RĪGA, 22. decembris — Sputnik. Tallinā sākusies Jaungada labdarības akcija Lielā Tēvijas kara veterānu atbalstam "Palīdzēsim veterāniem". Visi savāktie līdzekļi tiks nodoti Tallinas Otrā pasaules kara dalībnieku biedrībai - veterāniem, kuri cīnījās antihitleriskās koalīcijas pusē, vēsta Sputnik Igaunija.

Kā ziedot veterāniem

Akcijas organizatore Tatjana Lavrova pastāstīja, ka veterānus iespējams atbalstīt, pārskaitot jebkādu summu ar atzīmi "annetus" (ziedojums) Tallinas Otrā pasaules kara dalībnieku biedrības kontā. Biedrības rekvizīti un kontaktinformācija sniegta organizācijas vietnē.

© Sputnik / Вадим АнцуповTatjana Lavrova
Kā iepriecināt Jaunajā gadā tos, kuri glāba pasauli no brūnā mēra - Sputnik Latvija
Tatjana Lavrova

Ziedojumi tiek pieņemti visu gadu, ne tikai divreiz gadā organizēto akciju ietvaros. Visi, kas vēlas piedāvāt palīdzību vai saņemt atskaiti par līdzekļu izdošanu, var sazināties ar Tallinas Otrā pasaules kara dalībnieku biedrību, kas atrodas Krievu kultūras centrā.

Krievu kultūras centrs
Kā iepriecināt Jaunajā gadā tos, kuri glāba pasauli no brūnā mēra - Sputnik Latvija
Krievu kultūras centrs

Akcijas rezultāti tiks apkopoti 2019. gada 11. janvārī.

Pasteidzieties darīt labus darbus, kamēr veterāni vēl ir kopā ar mums

Tallinas Otrā pasaules kara dalībnieku biedrības uzskaitē palikuši 374 cilvēki, kuru vidū ir gan kauju dalībnieki, gan tie, kuri kara gados dienēja armijā, gan aizmugures darbinieki. Veterānu vidējais vecums – 94 gadi.

Vairāk nekā 300 viņu vidū vairs nepamet māju, daudzi ir piekalti pie gultas, dažiem nepieciešams pansionāts. Šogad savāktie ziedojumi tiks atvēlēti ortopēdisko līdzekļu iegādei, zāļu kompensācijai un materiālās palīdzības sniegšanai veterāniem, kuru pensija nepārsniedz 420 eiro.

Akcija "Palīdzēsim veterāniem!" rit kopš 2008. gada divreiz gadā bez starpniekiem, ar atskaitēm par saņemtajiem līdzekļiem. Akcijas laikā Tallinas Otrā pasaules kara dalībnieku biedrība saņēmusi 87 543 eiro.

Apsveic Uzvaras karavīru Jaunajā gadā

Iepriekš jau vēstīts, ka 1. decembrī sabiedriskie aktīvisti vairākās valstīs sākuši starptautisku akciju "Apsveic Uzvaras karavīru Jaunajā gadā". Ideju ierosināja Artjoms Gurjevs no organizācijas "Mūsu Dzimtene – Moldova".

Garnizona kapos notika tradicionālā talka - Sputnik Latvija
Mēs nevienu nenododam: Garnizona kapos notika tradicionālā talka

Akcijai jau pievienojušies brīvprātīgie no Moldovas, Ukrainas, Austrālijas, Kanādas, Bulgārijas, Skotijas, Lietuvas un latvijas. Igaunijā akciju atbalstīja brīvprātīgie no nekomerciālajām apvienībām "Krievijas tautieši Eiropā", kas organizē "Nemirstīgo pulku" un Miera maršu Tallinā, un "Dobrosvet", kas sniedz humāno palīdzību Donbasam.

"Mēs aicinām Igaunijas iedzīvotājus piedalīties Jaungada labdarības akcijā ar mērķi sveikt Lielā Tēvijas kara veterānus. To var izdarīt personīgi, mums pievienojoties vai pārskaitot KTE kontā naudu ar atzīmi NOVYJ GOD VETERANAM. Par saziedotajiem līdzekļiem tiks nopirktas dāvanas. Visa kontaktinformācija  un rekvizīti ir mūsu vietnē", — pastāstīja apvienības "Krievijas tautieši Eiropā" valdes loceklis, labdarības akcijas koordinators Aleksejs Jesakovs.

© Sputnik / Вадим АнцуповAleksejs Jesakovs
Kā iepriecināt Jaunajā gadā tos, kuri glāba pasauli no brūnā mēra - Sputnik Latvija
Aleksejs Jesakovs

Viņš atgādināja, ka veterāniem ne tikdaudz patīkams pasniegtais dāvanas komplekts svētku galdam, cik uzmanība un sapratne, ka viņus nav aizmirsuši tie, kuru dēļ viņi savulaik karoja un neko nežēloja.

Ziņu lente
0