"Vainīgos sodīt!": bērnu Jaungada pasākums krievu valodā izraisījis NA sašutumu

© Sputnik / Sergey MelkonovДети ждут с особым нетерпением
Дети ждут с особым нетерпением - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības domes frakcijas pārstāvji noraizējušies: Jaungada pasākums kādā Rīgas mikrorajonā notika krievu valodā.

RĪGA, 21. decembris – Sputnik. Nacionāli norūpējušies politiķi sašutuši par video sižetu, kurš, spriežot pēc visa, tika iemūžināts kāda Rīgas mikrorajona pagalmā. Video Salavecītis kāda vīrieša kompānijā, kurš runā krievu valodā, izdala laimīgiem bērniem dāvanas. Video autors atzīmē, ka Jaungada pasākumu sarīkojusi Rīgas dome, taču "latviešu bērni var" ieskrieties", jo viss notiek krieviski".

Nacionālās apvienības pārstāvju reakcija bija nekavējoties: viņi uzreiz pieprasīja paskaidrojumus Rīgas domes vadībai.

"Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcija saņēmusi sūdzības no iedzīvotājiem par domes organizēto publisko Ziemassvētku pasākumu bērniem, kas norisinājās krievu valodā, video no pasākuma ir plaši izplatījies sociālajos tīklos un radījis rezonansi sabiedrībā," ziņo Nacionālās apvienības pārstāvji savā mājaslapā.

Sakarā ar notikušo Nacionālā apvienība vērsusies pie Rīgas domes atbildīgajām struktūrām, pieprasot paskaidrojumus. Par notikušo uzreiz tika informēts Valsts valodas centrs, kuru viņi lūdz pārbaudīt iespējamo pārkāpumu un sodīt atbildīgās personas.

Работа магазина - Sputnik Latvija
Var arī uzbrēkt: kā latvieši "cieš" bez krievu valodas prasmēm

"Valsts valodas prasības primāri ir jāievēro valsts un pašvaldības institūcijām, tajā skaitā Rīgas domei tās organizētajos publiskajos pasākumos. Šobrīd, kad esam uzsākuši pāreju uz izglītību valsts valodā, šādi rīkoties ir pilnīgi ačgārni un nepieņemami, tas izskatās pēc apzinātas Rīgas domes politikas valodu jautājumā, par ko regulāri arī notiek šādi konflikti," paziņoja Rīgas domes deputāts no Nacionālās apvienības Nauris Puntulis.

Taisnības labad, jānorāda, ka īpašu rezonansi "krievu eglīšu pasākums" sociālajos tīklos neizraisīja. Zem video, kuru Facebook publicēja kāds Andrejs Sergejevičs, komentētāji pauda ļoti dažādus viedokļus.

Taču vispopulārākā lietotāju vidū kļuva kāda Aivja Vasiļevska atbilde: "Vai tiešām latviešu nacistiskais naids ir tik liels, ka tas jāizgāž pat uz krievu valodā runājošiem bērniem? Vai jums kāds traucē rīkot pasākumus kaut ķīniešu valodā?"

Ziņu lente
0