"Nesaproti latviski? Ej prom no Latvijas": Rīgā policija izsaukumu laikā neskaidrojas

© Foto : Valsts policijaПолицейский Латвии
Полицейский Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti Rīgā rupji izturējušies pret sievieti, pie kuras bija ieradušies uz izsaukumu: ieteica "iet prom no Latvijas", vēlējās veikt viņas dzīvokļa izmeklēšanu, un pēc tam vispār aizveda uz izolatoru.

RĪGA, 21. decembris – Sputnik. Rīgā nama vecākā, kuru no sākuma applūdināja, un pēc tam tajā pazuda gaisma, cenšoties atrast vainīgos avārijā, no policistiem saņēma padomu "iet prom no Latvijas", nonāca uz dažām stundām izolatorā, un tagad viņai draud liels sods par viltus izsaukumu, raksta avīze Neatkarīgā ar atsauci uz LTV raidījumu "4. studija".

Kā programmā stāstīja pati Olga, kura ir daudzdzīvokļu nama vecākā Ziepniekkalnā, pirms kāda laika viņai piezvanīja viens no dzīvokļu iemītniekiem, kurš paziņoja, ka viņam plīsusi kanalizācija, un viņš nevarot sazvanīt ārkārtas dienestus. Olga ienāca pie kaimiņa, pārliecinājās, ka viņam tiešām radusies noplūde, un pati piezvanīja avārijas dienestam, kurš izsaukumu pieņēma.

Выборы в местные самоуправления - Sputnik Latvija
Degvīnu paņēma un nenobalsoja: kā krievi piemānīja Nacionālo bloku pašvaldību vēlēšanās

Pēc tam Olga gāja pie sevis uz mājām, viņas dzīvoklis atrodas sestajā stāvā, taču lifts nestrādāja, un viņa saprata, ka ēkā ir problēmas arī ar elektrību. Nama vecākā atkārtoti sazinājās ar avārijas dienestu, taču pēc tam radās aizdomas, ka kāds varēja tīšuprāt pārgriezt elektrības vadus, un tad situācijā tika iesaistīta policija.

"Radās aizdomas, ka kāds ir sabojājis komunikācijas. Kāds varbūt pārgriezis vadus. Es uzreiz atkal piezvanīju avārijas dienestiem. Es piezvanīju 112 un mani savienoja ar policiju, kurai izstāstīju, kas noticis, un man teica, gaidiet brigādi," pastāstīja Olga raidījumā.

Policija atbrauca ātri, noskaidrojās, ka elektrības vadi tika bojāti kanalizācijas plīsuma rezultātā.

Taču likumsargi, pēc Olgas sacītā, apsūdzēja viņu viltus izsaukumā, neuzklausot nekādus paskaidrojumus, un runāja ļoti rupji. "Nesaproti latviski? Ej prom no Latvijas!" pateica viņai policisti.

Pēc Olgas sacītā, policisti pieprasīja viņas dokumentus, lai izrakstītu protokolu par viltus izsaukumu, un pēc tam viens no viņiem piedāvāja veikt sievietes dzīvokļa apskati. "Jums ir ko slēpt?" pavaicāja Olgai policists.

Tad viņa vēlreiz piezvanīja uz numuru 112 un pasūdzējās uz policistu attieksmi. Tur Olgai piedāvāja uzrakstīt sūdzību, jo likumsargi, spriežot pēc situācijas apraksta, rīkojās pretlikumīgi.

Кукла в руках - Sputnik Latvija
Latvijā aizturēts izvirtulis, kurš ilgā laika posmā izvarojis sešgadīgu bērnu

Kolīdz sieviete nolika klausuli, viens no policistiem paziņoja, ka tas viss esot apnicis, un Olgai nākšoties braukt viņiem līdzi un pavadīt četras stundas izolatorā. Tā, sieviete, kura palūdza policijas palīdzību, pati nonāca iecirknī.

Pēc kāda laika Olga saņēma tiesas pavēsti par policijas nepamatota izsaukuma lietu un pretošanos likumsargu prasībām viņai draud 15 dienu arests vai 280 eiro sods.

Valsts policijā apstiprināja, ka sieviete vērsās pēc palīdzības, apgalvojot, ka mājā ir bojāti elektrības vadi, taču policisti, ierodoties notikuma vietā, atklāja, ka neviens tos nav pārgriezis, un traktēja izsaukumu kā viltus izsaukumu. Taču sakarā ar policistu rīcības faktu notikuma vietā uzsākta disciplinārlieta, paziņoja raidījums.

Ziņu lente
0