Policija brīdina par viltus gāzes dienesta darbiniekiem, kuri māna pensionārus

© Pixabay / anaterateПенсионеры, деньги
Пенсионеры, деньги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policijas darbinieki brīdina Latvijas iedzīvotājus, ka šobrīd uzdarbojas viltus AS "Latvijas Gāze" darbinieki, kuri apstaigā dzīvokļus un pastrādā zādzības.

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Šomēnes kārtības sargi konstatējuši jau vairākus gadījumus, kad nezināmie ļaunprāši, stādoties priekšā kā AS "Latvijas Gāze" darbinieki, iekļuva vecāka gadagājuma cilvēku dzīvokļos un veica zādzības.

Noziegumi notika dažādos galvaspilsētas mikrorajonos. Pagājušās nedēļas otrajā pusē un šīs nedēļas sākumā policijas darbinieki saņēmuši signālus par jau četrām sievietēm, kuras kļuvušas par viltus gāzes dienesta darbinieku upuriem.

Piemēram, noziegumi tika pastrādāti Pļavniekos, Purvciemā un Ķengaragā. Jāatzīmē, ka ļaundare bija sieviete. Viņa stādījās priekšā pensionārēm kā "Latvijas Gāze" darbiniece un teica, ka atnākusi, lai pārbaudītu gāzes skaitītāju.

Pēc tam nezināmā ar kaut kādu ieganstu novērsa dzīvokļa saimnieces uzmanību un zaga naudu no dzīvokļa, kā arī dārglietas. Vienā no gadījumiem, kad cietušajai Juglas iedzīvotājai parādījās aizdomas un viņa piezvanīja policijai, viltvārdei izdevās aizbēgt no nozieguma vietas.

Sakarā ar notikušo policijas darbinieki uzsāka kriminālprocesu saistībā ar Krimināllikuma 175. panta 1. daļu – zādzība. Notiek izmeklēšana, un aizdomās turamo meklēšana. Policija lūdz visus cietušos no viltus gāzes dienesta darbiniekiem, vai cilvēkus, kuriem ir informācija, kas spēj palīdzēt lietas izmeklēšanai, sazināties ar tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem pa tālruni 110 vai arī vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Policija norāda, ka šāda viltus gāzes dienesta darbinieku uzdarbošanās kārtības sargiem jau nav nekas jauns – iepriekš sakarā ar analoģisku noziegumu pastrādāšanu tika aizturēti vairāki ļaunprāši.

Кража из кармана - Sputnik Latvija
Sargieties no viltus Latvijas Gāzes darbiniekiem

Tikmēr AS "Latvijas Gāze" ziņo, ka no 2017. gada 1. decembra uzņēmums neveic nekādas gāzes skaitītāju pārbaudes. Sakarā ar reorganizāciju no 2017. gada 1. decembra vienīgā komercorganizācija Latvijā, kurai ir tiesības veikt gāzes sistēmas pārbaudi mājsaimniecībās, ir AS GASO.

Gāzes sistēmas pārbaudes gadījumā iedzīvotājus aicina palūgt GASO darbiniekam apliecību. Ja šaubas saglabājas, tad pārliecināties par to, vai jūsu priekšā ir īsts GASO darbinieks, var, zvanot pa tālruņiem: 155 (darbdienās no 8:00 līdz 17:00) un pa tālruni 114 (pēc 17:00 darbdienās un brīvdienās).

GASO darbinieka apliecības paraugu un formastērpu iespējams apskatīt uzņēmuma mājaslapā sadaļā Atpazīsti GASO.

Ziņu lente
0