Politika

Novēlēs Latvijai laimīgu Jauno gadu, uzkrās spēkus un atkal – politikā: Kučinska plāni

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryПремьер-министр Марис Кучинскис зажигает первую в Латвии "смарт-елку", 2016 год
Премьер-министр Марис Кучинскис зажигает первую в Латвии смарт-елку, 2016 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Māris Kučinskis, kurš joprojām saglabā Latvijas premjerministra amatu, jau gatavo runu, lai sveiktu Latvijas iedzīvotājus Vecgada vakarā, jo jaunas valdības aizejošajā gadā, visticamāk, nebūs.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Joprojām esošais Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis plāno teikt Jaungada runu Latvijas iedzīvotāju zilajos ekrānos, vēsta Mixnews.lv.

Par to Kučinskis pastāstīja no Briseles, kur viņš devās atbalstīt Latvijas fermerus, kuri ceturtdien, 13. decembrī, aizvadīja protesta akciju pie Eiroparlamenta ēkas. Tajā pašā dienā Briselē tika izskatīts jaunais Eiropas Savienības budžets 2022. – 2027. gadam.

Премьер-министр Марис Кучинскис наряжает главную елку кабинета министров, 2017 год - Sputnik Latvija
Politika
Kučinskis: Latvijā nav krīzes, gan ir haoss

Kučinskis tomēr atzina, ka, iespējams, pēdējo reizi atrodas Eiroparlamentā kā Ministru Kabineta vadītājs, taču, kā viņš daudznozīmīgi norādīja, "kas to lai zina". Un premjeram ir pamats šādai piezīmei. Pēc viņa paša sacītā, viņš neaizies no politikas uz ilgu laiku. Kučinskis plāno paņemt pauzi, un pēc tam ar jauniem spēkiem atgriezties politiskajā arēnā.

Iepriekš premjers, komentējot Latvijas valdības veidošanas grūtības, runāja par to, ka krīzes valstī noteikti nav, taču pastāv zināms haoss.

Viņš uzsvēra, ka viņa vadītā valdība strādā, savukārt Saeimas komisijas ir pilnībā rīcībspējīgas. Taču pastāv risks, ka valdošās koalīcijas trūkuma dēļ, valdība nespēs izpildīt kādus no Saeimas pieņemtajiem lēmumiem.

Pēc Kučinska sacītā, viņam ir grūti iztēloties, ka pagaidu valdība varētu strādāt līdz pavasarim. Viņš pauda cerību, ka partijas savāksies un tomēr izveidos valdību.

Izslēgt ZZS

Jāatgādina, ka Viena no Jaunās konservatīvās partijas "sarkanajām līnijām", kuras pozicionē sevi kā vēlēšanu uzvarētājas, izslēdz Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kuras pārstāvis ir Kučinskis: Jāņa Bordāna piedāvātajā koalīcijā ZZS netika aicināta, savukārt no Alda Gobzema (KPV LV) vadītajām koalīcijas veidošanas pārrunām JKP vairākas reizes pieprasīja izslēgt "zaļos" un zemniekus.

Pretenzijas ZZS izteica arī KPV LV vadītājs Artuss Kaimiņš, kurš paziņoja, ka sirdsapziņa neļauj viņam būt koalīcijā ar šo partiju.

Turklāt, kā iepriekš apliecināja pētījumu centra SKDS aptauja, paši Latvijas iedzīvotāji izjuta nepatiku pret Kučinska valdību. Vairums aptaujāto teica, ka aizejošā valdība nerespektēja sabiedrības viedokli. Tiesa, Latvijas iedzīvotāji tāpat norādīja, ka, visticamāk, jaunās valdības nākšana pie varas situāciju nemainīšot.

Ziņu lente
0