KNAB veica kratīšanas Rīgas domē un "Rīgas Satiksmē"

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Рижской думы
Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai kratīšanas Rīgas dome un "Rīgas Satiksmē" ir savā starpā saistītas, pagaidām nav zināms.

RĪGA, 12. decembris – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvie darbinieki veica kratīšanu arī Rīgas domes telpās, vēsta LTV.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš šobrīd pilda mēra pienākumus, pastāstīja telekanālam, ka otrdien, 11. decembrī, arī bija ticies ar KNAB pārstāvjiem. "Man nekādas apsūdzības nav izvirzītas," - uzsvēra vicemērs. Pēc viņa sacītā, viņš nevar sniegt komentāru attiecībā uz to, ar kādu procesu ir saistītas kratīšanas.

Pūce: Rīgas dome uzdāvinājusi "Rīgas satiksmei" 100 miljonus eiro

"Varu tikai apstiprināt jau pie jums izskanējušo informāciju par "Rīgas satiksmi". Šobrīd norit procesuālās darbības, un visus komentārus lūdzu jautāt atbildīgajām iestādēm," - norādīja vicemēra Andra Amerika preses sekretārs Mareks Gailītis.

Iespējams, kratīšana domē ir saistīta ar kratīšanām uzņēmumā "Rīgas Satiksme", ko KNAB rīkoja tajā pašā dienā. Zināms, ka KNAB darbinieki atradās uzņēmuma vadītāja Leona Bemhena kabinetā. Iespējams, pēc tam Bemhens tika nogādāts KNAB – TV3 žurnālisti redzēja, kā ēkā ienāk viņam līdzīgs cilvēks, kaut gan "Rīgas Satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis apgalvo, ka kratīšanas rezultātā neviens netika aizturēts.

Tāpat KNAB darbinieki apmeklēja Rīgas 5. tramvaju depo.

Pirms tam kratīšanas "Rīgas Satiksmē" notika oktobra sākumā, taču par ko turēja aizdomās iestādes darbiniekus toreiz, par to tur aizdomās šoreiz, un vai šie notikumi ir saistīti, pagaidām nav zināms.

Ziņu lente
0