Somijā fiksēti uzbrukumi ar nazi pusaudzēm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijas prezidenta dzimtajā pilsētā reģistrēti vairāki uzbrukumi ar nazi nepilngadīgām meitenēm. Neskatoties uz noziegumu līdzīgo shēmu, vietējā policija pagaidām nav oficiāli izvirzījusi versiju par maniaka darbībām.

RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Nelielo Salo pilsētiņu simt kilometru attālumā uz ziemeļrietumiem no Somijas galvaspilsētas pārņēmusi panika – noziedznieks ar nazi uzbrucis jau otrai pusaudzei.

Nāvīgi draudi

Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu Yle, vēsta, ka piektdien, 7. decembrī aptuveni 16:30 Alhaisi rajonā cilvēks ar nazi uzbrucis 15 gadus vecai meitenei, kas vienatnē devusies skrējienā. Meitene nogādāta slimnīcā, patlaban viņas dzīvība ir drošībā.

Centrāltirgus - Sputnik Latvija
Nepirksi? Piespiedīsim! "Smaržu tirgotāji" draud ar nazi

Pirmais šāda veida uzbrukums Salo pilsētā notika aptuveni pirms mēneša – noziedznieks ar dūrēm metās virsū 16 gadus vecai meitenei, kura pastaigājās pa mežu, un sadūra viņu.

Pirmajā gadījumā izdevās noskaidrot, ka aizdomās turamais bija vīrietis, aptuveni 180 cm garš, ar "vēderiņu". Sīkākas uzbrucēja pazīmes otrajā gadījumā nav izdevies noskaidrot uzbrukuma upura veselības stāvokļa dēļ.

Salo pilsētā dzīvo aptuveni 50 tūkstoši cilvēku. Šeit dzimis arī pašreizējais Somijas prezidents Sauli Nīniste.

Dažkārt labāk nodrošināties

Sputnik Igaunija iepriekš vēstīja, ka 6. novembra rītā Imatras pilsētas policija pa telefonu saņēma brīdinājumu par to, ka netālu no vietējām skolām klaiņo vīrietis ar garstobra šaujamieroci.

Молоток судьи - Sputnik Latvija
Latvieti notiesāja par uzbrukumu desmitgadīgai meitenei Mančestrā

Ņemot vērā saņemtās ziņas, pilsētas policijas pārvalde nolēma lūgt Imatras iedzīvotājus palikt telpās un ziņot par visiem gadījumiem, kad parādās bruņotais cilvēks. Saskaņā ar policijas ieteikumiem, vietējie skolēni pēc nodarbībām palika skolās līdz brīdim, kad situācija noskaidrojās.

Vēlāk Imatras policijas darbinieki aizturēja un nopratināja vīrieti, kurš atbilda "bruņotā cilvēka" aprakstam. Galu galā noskaidrojās, ka modrie iedzīvotāji par garstobra ieroci noturējuši lietussargu.

Ziņu lente
0