Politika

Krievijas politiķis par Lietuvas sankcijām: rusofobi jāpārmāca, lai nāk pie prāta

© RIA NovostiЛеонид Калашников
Леонид Калашников - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valstīm, kas īsteno naidīgu rusofobu politiku, ir jāsamaksā ekonomikas nozarē, pastāstīja Krievijas Valsts domes komitejas Neatkarīgo valstu sadraudzības, Eirāzijas integrācijas un sakaru ar tautiešiem jautājumos priekšsēdētājs Leonīds Kalašņikovs.

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Tādas valstis kā Lietuva un tai līdzīgās ir jāmāca ar pasākumiem, kas tām būs jūtami, citādi tās neko neaptvers, uzskata Krievijas Valsts domes komitejas NVS, Eirāzijas integrācijas un sakaru ar tautiešiem jautājumos priekšsēdētājs Leonīds Kalašņikovs, vēsta Sputnik Igaunija.

Viņš norādīja, ka šīs valstis pūlas pievienoties lielāko spēku, piemēram, Amerikas vai Eiropas Savienības korim, taču tām vienmēr ir jāsajūt, ka par savu naidīgo rusofobu politiku nākas maksāt ekonomiski.

"Pie viņiem visi jau tāpat ir aizbēguši uz Rietumiem, lai tad tagad pilda ostas ar precēm nevis no Krievijas, bet kaut kur no ES. Paskatīsimies, kā tas viņiem atbalsosies," – uzsvēra Kalašņikovs.

Iepriekš jau vēstīts, ka, tiekoties ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, Lietuvas valsts vadītāja Daļa Grībauskaite pastāstija par nodomu noteikt individuālas sankcijas pret Krievijas pilsoņiem, kuri saistīti ar incidentu Kerčas šaurumā. Runa ir par aizliegumu iebraukt valstī personām, kas saistītas ar Ukrainas kuģu aizturēšanu.

Роландас Паксас - Sputnik Latvija
Lietuvas politiķis aicina apturēt "psihozi" attiecībās ar Krieviju

"Mēs zinām, ka starptautiskās organizācijas nav ieviesušas nekādas sankcijas pret Krievijas darbībām, taču mēs esam pieņēmuši savas nacionālās sankcijas pret cilvēkiem, kuri ir atbildīgi par uzbrukumu Ukrainas jūrniekiem Kerčas šaurumā. Tagad viņi nevarēs nodarboties ar ekonomisko un cita veida darbību mūsu valstī," – pastāstīja Lietuvas prezidente.

Domājams, Lietuvas "melnajā sarakstā" iekļauti aptuveni divdesmit cilvēki. Turklāt Lietuvas Ārlietu ministrija sākusi konsultācijas ar citām valstīm, lai izstrādātu atbildes pasākumus pret Krieviju pēc incidenta Kerčas šaurumā.

Ziņu lente
0