Francijā protestu priekšvakarā konfiscētas paštaisītas bumbas

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста "желтые жилеты" в Париже
Акция протеста желтые жилеты в Париже  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Dzelteno vestu" protesta akcijas pavada plašas sadursmes ar policiju un grautiņiem.

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Francijas tiesībsargājošās iestādes sestdien ieplānoto protesta akciju priekšvakarā valsts dienvidos konfiscēja 28 Molotova kokteiļus un trīs paštaisītus spridzekļus, informēja Tarna un Garonna departamentu policijas prefekti un Montobānas pilsētas prefektūra, vēsta RIA Novosti.

"Kad kravas automašīnā tika konstatēti 28 lietošanai gatavi Molotova kokteiļi, kā arī trīs paštaisīti spridzekļi krustojumā Osona komūnā, Montobānas prokurors un Tarna un Garonna departamenta prefekts nosoda tamlīdzīgas darbības, kas liek domāt, ka 8. decembrī tiek plānotas nopietnas nekārtības," – teikts komunikē, kas publicēta prefektūras lapā Twitter.

​Informācija liecina, ka Montibānas prokurors sācis izmeklēšanu saskaņā ar pantu "sprādzienbīstamu vielu vai produktu transportēšana". Maksimālais sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

Savukārt policijas prefekts aicināja demonstrantus atturēties no agresijas protesta akciju laikā.

Акция протеста автомобилистов желтые жилеты в Париже - Sputnik Latvija
Sacelšanās pret degvielas cenām turpinās: policija Parīzē izmantojusi asaru gāzi

"Dzelteno vestu" kustības protesta akcijas sākās Francijā 17. novembrī. Masveida protestus pavada demonstrantu sadursmes ar policiju un grautiņi. Akciju dalībnieki dedzina mašīnas, demolē veikalus un bankas. Protestu gaitā bojā gājuši četri cilvēki, simtiem guvuši ievainojumus.

Patlaban franči ir neapmierināti ne tikai ar degvielas cenu pieaugumu, bet arī citiem valdības lēmumiem sociālajā sfērā. Skolēni un studenti iebilst pret jaunajiem uzņemšanas noteikumiem mācību iestādēs, medicīniskās palīdzības personāls iebilst pret medicīnas transporta reformu, fermeri plāno streiku Lauksaimniecības minsitrijas lēmumu dēļ, vienkāršie iedzīvotāji pieprasa uzlabot savu pirktspēju.

Ziņu lente
0