Rinkēvičs neuztraucas par skolām Latvijā, taču pārdzīvo par Krimas tatāriem

© Lithuanian Ministry of Foreign AffairsМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs lūdzis EDSO komisāru nerūpēties par absolventiem Latvijā un ķerties pie Krimas tatāru problēmām.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ticies ar EDSO augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Lamberto Zanjēru un apspriedis izglītības reformu Latvijā, vēsta LR ĀM vietne.

Saruna notikusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 25. Ministru padomes sanāksmes laikā Milānā, Itālijā.

Акция в защиту русских школ у здания Сейма, 8 февраля 2018 года - Sputnik Latvija
Krievija ierosinājusi EDSO jautājumu par krievu tiesību pārkāpumiem Ukrainā un Baltijā

Amatpersonas pārrunāja izglītības reformu Latvijā. E.Rinkēvičs pauda pārliecību, ka nesen pieņemtā izglītības reforma, kas nosaka pakāpenisku pāreju uz izglītību vienīgi latviešu valodā mazākumtautību skolās Latvijā, atbilst starptautiskajām saistībām un dāvās vienlīdzīgas iespējas visiem skolu absolventiem bez jebkāda veida diskriminācijas.

Iepriekš Zanjērs norādīja, ka Izglītības likums Latvijā rada bažas un kritizēja valsti par nepilsonības problēmu. Šī gada oktobrī viņš Maskavā tikās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un paziņoja, ka ņēmis vērā Krievijas bažas par iespējamo diskrimināciju starp Eiropas Savienības valodām un citām valodām. Eiropas augstais komisārs atzīmēja, ka par savu galveno uzdevumu uzskata līdzsvara saglabāšanu starp integrāciju un mazākumtautību nacionālās identitātes saglabāšanu.

Sarunas gaitā Latvijas ārlietu ministrs pauda bažas par Krimas tatāru stāvokli un aicināja komisāru izmantot visus viņa rīcībā esošos instrumentus, lai sekmētu šīs tautas tiesību ievērošanu.

Ziņu lente
0