Ušakovs atbildējis uz Ķirša pārmetumiem: Monako esmu bijis divarpus reizes

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Villas Monako, mohito ar ledu, salstoši rīdzinieki un iesniegumi policijā: konflikts Rīgas domē plešas plašumā.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Valsts policija pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova ("Saskaņa") iesnieguma sākusi pārbaudi. Tās mērķis – noskaidrot, vai Rīgas domes opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis ("Vienotība") cēlis neslavu Ušakovam, vēsta Skaties.lv.

Mēru aizvainojuši Ķirša izteikumi par to, ka domes vadība baudot dzīvi Monako, kamēr rīdzinieki korupcijas dēļ spiesti salt, jo apkure nav pieslēgta savlaicīgi.

Apkures sistēma - Sputnik Latvija
Siltuma Rīgā nebūs: apkures sistēma novecojusi, un rīdzinieki ir kaitnieki

Kārtējais konflikts Rīgas domes vadības un opozīcijas starpā izcēlās oktobra beigās, kad Ķirsis komentēja situāciju par apkures sezonas sākumu Rīgā. Opozīcija ierosināja izmeklēt, kāpēc siltumtrašu problēmu dēļ laikā netika pieslēgta apkure 20 000 rīdzinieku, taču valdošā koalīcija priekšlikumu noraidīja.

"Bieži man rīdzinieki vaicā, kāda ir korupcijas seja? Mēs katru domes sēdi varam redzēt divas Rīgas korupcijas sejas. Kamēr viņas sauļojas siltās zemēs savās jahtās un villās Monako, tikmēr rīdzinieki dabū salt. Katru reizi, kad viņiem atnāk kāda ziņa par salstošu rīdzinieku, viņi tik piemet ledus gabaliņu savam ledus kokteilim un turpina svinēt dzīvi," – domes sēdē pauda Ķirsis.

Pēc tam Ķirsis tika uzaicināts ierasties Valsts policijā, kas sāka pārbaudi pēc Ušakova iesnieguma – mērs uzskata opozīcijas deputāta iesniegumu par neslavas celšanu.

"Domes sēdē, pildot deputātu pienākumus, es esmu nosaucis Ušakovu un Ameriku par domes korupcijas sejām. Pie saviem vārdiem palieku un nemainu, jo uzskatu, ka tādi viņi arī ir. Es domāju, ka Rīgā nevienam nav jāpierāda, ka ir korupcija," – norāda politiķis.

Ušakovs norādīja, ka policijā vērsies nevis Ķirša izteikumu mākslinieciskās formas, bet gan melu dēļ.

Учебники, по которым учатся дети в русской школе в Латвии - Sputnik Latvija
Rīgas dome pastāstīja, cik šogad tā izmaksās izglītības pabalstu

"Piemēram, šajā gadījumā par mani, ka es baudu dzīvi Monako un dzeru mohito, lai gan tur pa visu savu dzīvi esmu bijis divas ar pusi reizes. Šie ir klaji meli. Un par meliem ir jāatbild," – uzsvēra Rīgas mērs.

Vilnis Ķirsis neuzskata par vajadzīgu šo jautājumu izskatit policijā – viņaprāt, tai darāmas svarīgākas lietas nekā politiķu strīdi. Pēc deputāta domām, Ušakovs būtu vērsies tiesā, ja Ušakova gods patiešām būtu aizskarts.

Rīgas mērs atbildēja, ka izmantojis Krimināllikumā paredzēto iespēju vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, jo oponents izturējies nekaunīgi: "Viņš pat neizmantoja vārdu "iespējams"," – paskaidroja Ušakovs.

Valsts policija atteikusies sniegt komentārus pirms pārbaudes beigām.

Ziņu lente
0