Amerikāņu eskadras kuģis organizējis "demonstrāciju" Krievijas JKF bāzes tuvumā

© U.S. NavyЭсминец с управляемым ракетным оружием типа "Арли Берк"
Эсминец с управляемым ракетным оружием типа Арли Берк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Jūras kara flotes vadība pastāstīja, kādu iemeslu dēļ karakuģis atradies netālu no Krievijas jūras kara bāzes.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Trešdien Pētera Lielā līcī, netālu no Krievijas JKF bāzes atradies ASV JKS eskadras kuģis McCampbell, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

ASV Klusā okeāna flotes vadība apstiprināja faktu, ka kuģis atradies reisā šajā rajonā. Flotes pārstāve Reičela Makmara paskaidroja, ka McCambel reisam pie Krievijas krastiem bijis demonstratīvs raksturs.

ASV aviācijas bāzes kuģis USS Harry S. Truman. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV aviācijas bāzes kuģis USS Harry S. Truman iegājis Vidusjūrā

"McCampbell atradās Pētera Lielā līča rajonā, lai mestu izaicinājumu Krievijas pārliekajām pretenzijām jūrā un atbalstītu ASV un citu valstu rīcībā esošās jūras lietošanas tiesības, brīvības un likumību," – paziņoja Makmara.

Pie tam viņa atzīmēja, ka "demonstrācija" nebija vērsta pret Krieviju un tai nav nekāda sakara ar incidentu Melnajā jūrā, kura rezultātā Krievijas robežsargi valsts teritoriālajos ūdeņos aizturēja trīs Ukrainas karakuģus.

ASV KJS pārstāve uzsvēra, ka eskadras kuģa reisam jānoraida signāls par to, ka amerikāņu karavīri arī turpmāk pildīs savus uzdevumus visur, kur to pieļauj starptautiskās tiesības. "Tas attiecas gan uz Japānas jūru, gan uz citām vietām visā pasaulē," – piezīmēja Makmara.

Pētera Lielā līcis ir lielākais Japāņu jūras līcis pie Krievijas krastiem. Šeit atrodas Vladivostokas, Nahodkas, Boļšoi Kameņ un Fokino pilsētas, kā arī Krievijas lielākā osta Klusajā okeānā – Vostočnij.

NATO kuģu eskadra. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Odesas ostā ieradusies NATO kuģu eskadra

Iepriekš vēstīts, ka pēdējos gados pie Krievijas krastiem konstatēts ASV un NATO militārās aktivitātes bezprecedenta pieaugums. Rietumvalstis aizbildinās ar "Krievijas savaldīšanu" pēc Krimas pievienošanās Krievijai. Savukārt Maskava vairākkārt norādījusi, ka nav ieinteresēta palielināt konfrontāciju ar NATO.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja: Krievija cer, ka alianse savos lēmumos ņems vērā veselo saprātu, taču ir gatava spert soļus, lai atvairītu nacionālās drošības apdraudējumu, ko rada NATO militārā potenciāla paplašināšanās. Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot pārmetumus Krievijai par "agresīvu izturēšanos", atzīmēja, ka tās ir "runas par labu nabagiem".

Ziņu lente
0