Tukši vagoni bez papīriem: Latvija, Baltkrievija un Krievija "digitalizē" tranzītu

© Sputnik / Sergey MelkonovПустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию
Пустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar Kaļiņingradas virzienu elektroniskie rēķini parādījušies arī Latvijas virzienā – tie paātrinās kravu pārvadājumus un atvieglos mijiedarbību ar klientiem.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. No 10. decembra tukšiem privātiem vagoniem virzienā Latvija – Baltkrievija – Krievija un atpakaļ tiks sastādīti elektroniskie rēķini papīra rēķinu vietā, vēsta Baltkrievijas dzelzceļa mājaslapa.

Pie šādas vienošanās nonāca trīs valstu dzelzceļu kompānijas.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko  - Sputnik Latvija
Lukašenko paziņoja, ka viņam obligāti jāapmeklē Latvija

Tradicionālo papīra dokumentu vietā tiks izmantoti elektroniskie rēķini Vienošanās par starptautisko dzelzceļa kravu satiksmi, kuri tiks parakstīti ar elektronisko parakstu.

Jaunieviesums kļūs par kārtējo soli, kuram jāoptimizē kravu pārvadājumi, jāpaātrina dzelzceļa darbs un jāatvieglo mijiedarbība ar klientiem.

Pirmo reizi telpā, kur tiek izmantotas 1520 milimetru sliedes, elektronisko rēķinu sistēmu sāka izmantot tranzīta virzienā Krievija – Baltkrievija – Lietuva – Krievija (Kaļiņingradas apgabals). Tur no papīra dokumentiem atteicās 2016. gada decembrī.

Kā norāda Baltkrievijas dzelzceļa pārstāvji, digitālo tehnoloģiju ieviešana kravu pārvadājumu nozarē – ir viena no kompānijas prioritātēm.

"Baltkrievijas maģistrāle tiecas izveidot kravu pārvadājumu klientiem maksimāli ērtus, pievilcīgus un konkurētspējīgus nosacījumus un aktīvi turpina kursu uz visu pārvadāšanas procesu digitalizāciju," teikts paziņojumā.

Dzelzceļnieki norāda, ka jauno tehnoloģiju ieviešanā tiek izmantotas baltkrievu IT risinājumi. Piemēram, elektroniskās dokumentu apmaiņas tehniskai nodrošināšanai tiek izmantota specializēta informācijas sistēma "Elektroniskais pārvadājums", savukārt ārvalstu elektroniskajiem dokumentiem Baltkrievijas dzelzceļš izstrādājis savu "Pilnvarotās trešās puses kompleksu".

Nākotnē Baltkrievija plāno strādāt ar konteineru kravu pārvadājumiem uz EES (Eirāzijas ekonomiskās savienības) elektronisko dokumentu pamata.

Ziņu lente
0