Latvijas pilsoņi varēs apmeklēt Krieviju ar Baltkrievijas vīzu

© Sputnik / Виктор ТолочкоГраница Белоруссии и России
Граница Белоруссии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat Krievijas vīzu īpašniekiem nevajadzēs saņemt atsevišķu dokumentu Baltkrievijas apmeklēšanai.

RĪGA, 5. decembris – Sputnik. Ārvalstu pilsoņiem ar Baltkrievijas vīzu varētu atļaut neierobežoti apmeklēt Krieviju, raksta Sputnik Baltkrievija.

Kā paziņoja Baltkrievijas IeM Pilsonības un migrācijas departamenta priekšnieks Aleksejs Beguns, Baltkrievija uzstāj, lai vienošanās par savstarpēju vīzu atzīšanu stātos spēkā līdz 2019. gada 20. maijam, ņemot vērā, ka tajā pašā laikā sāks darboties bezvīzu iebraukšanas periods valstī ārvalstu pilsoņiem, kuriem ir II Eiropas spēļu akreditācija.

Dokumenti - Sputnik Latvija
Militārās izlūkošanas un drošības dienests iegūs piekļuvi ārzemnieku personas datiem

Pēc viņa sacītā, pēc vienošanās stāšanās spēkā ārvalstniekiem ieceļošanai Baltkrievijas un Krievijas teritorijā nebūs jāsaņem divas vīzas.

"Vienošanās paredz, ka personas, kurām ir vienas valsts vīza, varēs iebraukt, izbraukt un uzturēties otras valsts teritorijā vīzas derīguma termiņa ietvaros. Personas, kuras ierodas Baltkrievijas un Krievijas teritorijā bezvīzu režīma ietvaros, varēs iebraukt cauri iekšējo robežu bezvīzu režīma ietvaros un uzturēties termiņa laikā, ko paredz starptautiskie līgumi un nacionālā likumdošana," norādīja departamenta vadītājs.

Beguns piebilda, ka vienošanās paredz arī abu valstu informācijas resursu integrāciju.

"Mēs apmainīsimies ar ziņām par robežas šķērsošanu, izsniegtajām un anulētajām vīzām, atļaujām uz īslaicīgu vai pastāvīgu uzturēšanos," precizēja viņš.

Baltkrievija un Krievija saskaņojušas visus vienošanās sagatavošanas jautājumus par savstarpēju vīzu atzīšanu. To plānots parakstīt 13. decembrī Brestā Baltkrievijas un Krievijas Savienības valsts Ministru padomes sēdē.

Šengenas vīza pasē - Sputnik Latvija
Kā sēnes pēc lietus: Latvijas iedzīvotāji apspriež Indijas un Ķīnas pilsoņu "vīzu bumu"

Iepriekš šogad Baltkrievijas palielināja bezvīzu uzturēšanās termiņu ārvalstniekiem no piecām dienām līdz 30. Bezvīzu ieceļošanai valstī ārvalstu pilsoņiem nepieciešama derīga pase vai to aizvietojošs dokuments, kurš paredzēts izbraukšanai uz ārzemēm, republikā derīga medicīniskā apdrošināšanas polise ar kopējo apdrošinājuma summu ne mazāk par 10 tūkstošiem eiro.

Tāpat ārvalstniekam jābūt katrai uzturēšanās dienai nepieciešamai summai valūtā vai Baltkrievijas rubļos, kura ir ekvivalenta ne mazāk kā diviem bāzes lielumiem (ap 25 dolāriem), jeb 50 bāzes lielumiem (vairāk nekā 610 dolāriem), ja uzturēšanās sastādīs pilnas 30 dienas.

Ziņu lente
0