Politika

Atkal vecā dziesma: JKP vēlas izslēgt no pārrunām ZZS

© Photo Ieva Ābele, SaeimaЯнис Борданс
Янис Борданс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nepaspēja premjerministra amata kandidāts Aldis Gobzems atteikties no pārrunām ar vienu partiju, kad viņam piedāvā izslēgt no tām vēl vienu.

RĪGA, 5. decembris – Sputnik. Jaunā konservatīvā partija (JKP), iespējams, piedāvās izslēgt no valdības veidošanas pārrunām Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), vēsta Jauns.lv.

Komentējot premjerministra amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) lēmumu izslēgt no pārrunām apvienību "Attīstībai/Par!", JKP priekšsēdētājs Jānis Bordāns paziņoja, ka varētu rosināt šādu lēmumu. Ar Gobzemu Bordāns, pēc viņa sacītā, šo jautājumu nav apspriedis un detalizētāk komentēt to nevar.

13. Saeimas pirmā sēde - Sputnik Latvija
Politika
Novērtējuši zemu: iedzīvotāji neko daudz negaida no jaunās Saeimas

Taču, pēc Bordāna domām, pārējās četras partijas, kuras piedalās pārrunās, varētu nodrošināt parlamentā pārsvaru no 53 balsīm, tādēļ ZZS varētu arī izslēgt no pārrunām.

JKP arī iepriekš iestājās par valdību bez ZZS dalības tajā: tā, piemēram, kad valdību veidoja Bordāns, viņš uzreiz paziņoja, ka vēlētos šo partiju redzēt opozīcijā, un koalīcijas veidošanas pārrunās tās pārstāvji nepiedalījās.

Pēc tam, kad prezidents uzticēja valdības veidošanu Gobzemam, viņam uzdeva jautājumu, kāda būs KPV LV rīcība gadījumā, ja pārrunās nāksies izvēlēties starp JKP un ZZS. Gobzems atbildēja, ka KPV LV iepriekš apņēmīgi atbalstīja JKP Kabinetu un neiejaucās šajā procesā un tagad sagaida no Bordāna atbildes laipnību.

"Tas būtu diezgan loģiski, ja JKP ļautu veidot Alda Gobzema valdību, nevis izvirzītu ultimātus," pateica viņš.

Ziņu lente
0