Policijas darbinieku pacienāšana ar kafiju var kļūt par interešu konflikta iemeslu

CC0 / pexels / Капучино
Капучино - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kafejnīca drīkst uzcienāt policijas darbiniekus ar kafiju tikai gadījumā, ja cienasta kopsumma vienam policistam nepārsniedz 430 eiro gadā.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Rīgas kafejnīcā vēlējās uztaisīt dāvanu visiem 112 dienesta darbiniekiem, taču saskarās ar antikorupcijas iestādes pretošanos, raksta Jauns.lv.

Kafejnīca Spiikiizi nolēma paust pateicību policistiem, mediķiem un ugunsdzēsējiem par viņu grūto darbu – ja viņi parādīs kafejnīcas darbiniekiem apliecību, viņiem sola bezmaksas kafiju un cepumus.

Коррупция - Sputnik Latvija
Aptauja: vai Latvijas iedzīvotāji saskaras ar korupciju

Taču antikorupcijas biroja (KNAB) pārstāvji brīdina par interešu konfliktu. Ja viss tiek darīts atbilstoši likumam, tad kārtības sargiem atļauts ēst bezmaksas kafejnīcā, ja cienasta kopējā summa gada laikā nepārsniedz minimālo algu – 430 eiro.

Turklāt dienesta personai, kura saņem dāvanu, nedrīkst būt saistītai ar uzņēmuma darbību – nedz ar sodiem, nedz ar citiem kontrolēšanas veidiem. Pēc bezmaksas kafijas saņemšanas, kārtības sargam sekojošo divu gadu garumā nedrīkst pārbaudīt kafejnīcu.

Saskaņā ar likumu, par dāvanām netiek uzskatīti ziedi, suvenīri un prezentācijas materiāli, ja gada laikā to vērtība nepārsniedz minimālo algu, dienesta prēmijas, publiski pieejamās atlaides veikalos, dāvanas no radiniekiem.

Ziņu lente
0