Kārtējais NATO CSN Latvijā: militāro džipu sanesa uz slidena ceļa

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasАмериканские бронетранспортеры Stryker, входящие в колонну бронетехники 2-го кавалерийского полка.
Американские бронетранспортеры Stryker, входящие в колонну бронетехники 2-го кавалерийского полка. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO spēku karavīri iekļuva avārijā uz Vidzemes šosejas: šoreiz iztika bez cietušajiem.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Aizsardzības ministrijas informāciju, sestdien, 1. decembrī, uz Vidzemes šosejas NATO karaspēku militārpersonas iekļuva CSN, vēsta Grani.lv.

Karavīri atgriezās pēc dienesta uzdevuma izpildīšanas, kad, netālu no Siguldas viņu militāro džipu sanesa uz slidenā ceļa.

Pēc aculiecinieka sacītā, automobilis iebrauca grāvī. Aizsardzības ministrijā apgalvo, ka CSN izticis bez upuriem. Taču, neskatoties uz to, karavīrus tomēr nogādāja slimnīcas uzņemšanas nodaļā uz medicīnisko apskati.

Incidenti mācību laikā

Pēdējā laikā Baltijas valstīs regulāri tiek rīkotas mācības ar NATO karavīru piedalīšanos. Mācības notiek ne vien poligonos, bet arī ārpus to robežām.

Starptautiskās militārās mācības Saber Strike Latvijā - Sputnik Latvija
Autovadītāj, dod ceļu: militārā tehnika no Igaunijas un Lietuvas braukā pa Latviju

Iepriekš vēstīts, ka Lietuvā divi Francijas karavīri cietuši ceļu satiksmes negadījumā, avārija notikusi 10. jūnijā pa ceļam uz poligonu, Pabrades pilsētas apkaimē. CSN laikā apgāzās armijas apvidus auto, kurā atradušies divi karavīri.

Kazlu-Rūdas pilsētā 9. jūnijā ASV bruņutransportieris iekļuva avārijā. Cieta viens karavīrs. Iepriekš, 7. jūnijā netālu no Kauņas četri bruņutransportieri Stryker saskrējušies bruņutehnikas kolonnas kustības laikā. Šajā avārijā cieta 13 amerikāņu karavīri.

Latvijā mācības Namejs 2018, kuras notika visā valsts teritorijā no 20. augusta līdz 2. septembrim, nopietnā avārijā uz Siguldas šosejas nokļuva speciālo uzdevumu vienības policijas bataljoni. Viens no bataljona autobusiem, kas pārvietojās kolonnas sastāvā, sadūrās ar kravas automašīnu, cietuši četri policijas darbinieki.

Ziņu lente
0