Igauņu suņi aizbēguši uz Krieviju un negribēja atgriezties

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasОтборочный этап чемпионата России по заезду на собаках в Лемболово
Отборочный этап чемпионата России по заезду на собаках в Лемболово - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļus izdevies atgūt tikai ar Krievijas robežsargu palīdzību.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Igauņu robežsargi bija spiesti vērsties pie kolēģiem Krievijā, lai atgūtu trīs suņus, kuri aizbēguši uz Krieviju, vēsta Sputnik Igaunija.

"Nodevām informāciju Krievijas robežsardzes dienestam un vienojāmies par "robežpārkāpēju" nodošanu dzimtenei," – paziņoja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Idas prefektūra savā lapā Facebook.

Medību laikā suņi, dzenoties pakaļ medījumam, pārpeldēja robežas upi Narovu un atteicās atgriezties mājās no Krievijas. Saimnieks dzīvniekus sauca gan no krasta, gan no laivas, taču bēgļi negribēja vēlreiz mērcēt ķepas. Pa laimi, suņu kaklasiksnās iemontēts GPS raidītājs, tāpēc viņu atrašanās vieta bija zināma.

Nākamajā dienā pēc vienošanās ar Krievijas pusi igauņu robežsargi kopā ar suņu saimnieku šķērsoja kontroles līniju, satikās ar Krievijas robežsardzes darbiniekiem un nogādāja "robežpārkāpējus" dzimtenē.

Ziņu lente
0