Politika

Mārtiņš Bondars nevēlas dzīvot par minimālo algu

© Sputnik / Sergey MelkonovМартиньшс Бондарс, лидер списка Латвийское объединение регионов/«Для развития Латвии»
Мартиньшс Бондарс, лидер списка Латвийское объединение регионов/«Для развития Латвии» - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars vēlas dzīvot normālu dzīvi, nevis tā, kā dzīvo 15% iedzīvotāju, kuri saņem minimālo algu.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars ("Attīstībai/Par!") pastāstīja telekanālam TV3 par to, kāda ir dzīve, saņemot minimālo algu, vēsta Skaties.lv.

Politiķis pastāstīja, ka ik mēnesi tiesu izpildītāji atskaita naudu viņa kontā, atstājot tikai minimālo algu – 430 eiro. Pie tam politiķa pamatalga ir 2749 eiro, piemaksa par Budžeta komisijas vadību – vēl 1194 eiro. Kopā 3 943 eiro.

ASV dolāri - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Latvijā mīl žuļikus: kas ir "praktiskais latvietis"

"Protams, deputātiem nav imunitātes attiecībā pret šāda veida situācijām un šī neērtība manā dzīvē turpinās, - atzina Bondars. – Es ļoti ceru, ka apgabaltiesā būs pozitīvs lēmums, un es beidzot varēšu sākt dzīvot normālu cilvēka dzīvi."

Atgādināsim, ka 2018. gada janvārī tiesa arestēja M.Bondara kontus un īpašumu, lai iekasētu no viņa 15 miljonus eiro Latvijas krājbankas lietā. Saskaņā ar Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu 15 miljoni eiro jāizmaksā visiem septiņiem bijušajiem Latvijas krājbankas valdes locekļiem. No Bondara bankas likvidatori vēlas iekasēt apmēram 2 miljonus eiro. Politiķis ir pārliecināts – tas ir politisks pasūtījums.

Centrālās statistikas pārvaldes rīcībā esošā informācija liecina, ka minimālo algu (430 eiro) un mazāk šī gada trešajā ceturksnī saņēmuši 124,2 tūkstoši (15%) strādājošo Latvijā.

Ziņu lente
0