Eiroparlaments apsūdz Krieviju eksponātu "nelikumīgā izvešanā" no Krimas

© Sputnik / Юрий Лашов / Pāriet pie mediju bankasМузей-заповедник "Херсонес Таврический" в Крыму
Музей-заповедник Херсонес Таврический в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimā šādas apsūdzības Krievijai nosauca par netaisnīgām un norādīja, ka reģiona vēsturiskie objekti, kā arī pati pussala nevar piederēt Ukrainai.

RĪGA, 26. novembris – Sputnik. Eiroparlaments apsūdzēja Krieviju kultūras vērtslietu "nelikumīgā izvešanā" no Krimas, kuras ir "daļa no Ukrainas kultūrmantojuma", vēsta RT.

"(Eiroparlaments – red. piez.) aicina komisiju veikt pasākumus, lai apturētu Krievijas varasiestāžu un to kultūras iestāžu īstenoto eksponātu nelikumīgu izvešanu, kuri ir daļa no Ukrainas kultūrmantojuma," - teikts EP Tiesību jautājumu komitejas dokumentā.

Dokumentā šāda veida rīcība tiek dēvēta par acīmredzamu starptautisko vienošanās pārkāpumu.

Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija
Ukrainā piedāvā atteikties no 8. marta svinēšanas Krievijas dēļ

Turklāt Komiteja apsūdzēja Krieviju arī nelikumīgā mākslas darbu pārvaldīšanā, kuri it kā tika nozagti Eiropā Otrā pasaules kara laikā. Paziņojumā tiek norādīts, ka Padomju Savienība sankcionēja eksponātu zādzību no privātām kolekcijām, kā arī no valsts un reliģiskām iestādēm.

Krimas Valsts Padomē šādas apsūdzības Krievijai nosauca par netaisnīgām un norādīja, ka reģiona vēsturiskie objekti, kā arī pati pussala nevar piederēt Ukrainai.

Krievijas vadība vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajam likumam nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju. Kā paziņoja Vladimirs Putins, Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski".

Ziņu lente
0