Politika

Dombrovskis tikās ar prezidentu un ir gatavs kļūt par premjerministru

© Sputnik / Sergey MelkonovВячеслав Домбровский с дочерью на выборах в Сейм Латвии
Вячеслав Домбровский с дочерью на выборах в Сейм Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" premjerministra kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis pēc tikšanās ar prezidentu neizslēdz, ka varētu vadīt valdību.

RĪGA, 26. novembris – Sputnik. Partija "Saskaņa" gatava konstruktīvi strādāt valdībā, paziņoja "Saskaņas" premjerministra kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis pēc tikšanās ar prezidentu Raimondu Vējoni, raksta "MK-Latvija".

Šodien prezidents rīko tikšanās ar visu parlamenta partiju pārstāvjiem. Plkst. 8:00 notika tikšanās ar partiju "Saskaņa", plkst. 8:25 – ar apvienību "Jaunā Vienotība", plkst. 8:50 – ar Zaļo un zemnieku savienību. Plkst. 9:15 prezidents pieņēma Nacionālās apvienības pārstāvjus, plkst. 9:40 – Jaunās konservatīvās partijas politiķus, savukārt plkst. 10:05 sākās savstarpēja tikšanās ar KPV LV un "Attīstībai/Par!".

Вячеслав Домбровский с дочерью на выборах в Сейм Латвии - Sputnik Latvija
Dombrovskis: "sarkanās līnijas" – neiecietības kaite

Pēc Dombrovska sacītā, visi procesi, kuros piedalās "Saskaņa", notiek bez kavēšanās, Saeimā izveidots rīcībspējīgs prezidijs un komisijas. Savukārt tur, kur "Saskaņa" ir izslēgta no pārrunām, nekas nenotiek – valdība nav izveidota. Tāpat Dombrovskis uzsvēra, ka "Saskaņa" ir paredzams un konstruktīvs partneris.

Sarunā ar žurnālistiem Dombrovskis neizslēdza, ka prezidents premjera amatam varētu izvirzīt tieši viņu. Saskaņā ar šī gada oktobrī Kantar TNS rīkotās aptaujas datiem, tam, ka valdības vadībā ir jāstājas Dombrovskim piekrīt katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs.

Šodien beidzas pagājušajā otrdienā prezidenta izvirzītā ultimāta termiņš. Gadījumā, ja partijas līdz šīs dienas beigām nespēs vienoties par premjerministra kandidātu, kuru atbalstīs Saeimas vairākums, otra iespēja viņiem netiks dota.

Prezidents paziņoja, ka gadījumā, ja partiju vienošanās netiks panākta, viņam ir plāns "B", taču viņš nepaziņoja, kāds tieši tas ir, norādot tikai to, ka partijām plāns varētu nepatikt.

Ziņu lente
0