Interpola prezidenta postenī ievēlēts Dienvidkorejas pārstāvis

© Photo INTERPOLИзбранный новым президентом Интерпола Ким Чон Ян
Избранный новым президентом Интерпола Ким Чон Ян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Interpola vadītāja vēlēšanas tika izsludinātas pēc Starptautiskās kriminālās policijas iepriekšējā prezidenta Mena Hunveja lēmuma atkāpties no amata šī gada oktobrī.

RĪGA, 21. novembris — SputnikStarptautiskās kriminālās policijas prezidenta postenī ievēlēts Dienvidkorejas pārstāvis Kims Čonjans, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informāciju, kas publicēta organizācijas lapā Twitter tīklā.

Interpola galvenā mītne Lionā  - Sputnik Latvija
Par Interpola vadītāju varētu kļūt Krievijas ģenerālis

Balsošana notika organizācijas ģenerālās asamblejas 87. sesijā Dubaijā, vēsta Interpola lapa Twitter.

Uz Interpola prezidenta posteni pretendēja Dienvidkorejas pārstāvis Kims Čonjans un Interpola viceprezidents Eiropā Aleksandrs Prokopčuks, Krievijas Iekšlietu ministrijas ģenerālmajors.

Interpola vadītāja vēlēšanas tika izsludinātas pēc Starptautiskās kriminālās policijas iepriekšējā prezidenta Mena Hunveja lēmuma atkāpties no amata šī gada oktobrī. Viņš pazuda septembra beigās un tika atrasts Ķīnā, kur pret viņu ierosināta lieta par korupciju.

Pēc Hunveja aiziešanas no amata, saskaņā ar organizācijas noteikumiem, prezidenta pienākumu izpildi uzņēmās Kims Čonjans, agrākais organizācijas vecākais viceprezidents.

Ziņu lente
0