Rīgas maratons ieguvis Gold Label statusu

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas maratons
Rīgas maratons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Lattelecom maratonam – vienīgajam Ziemeļeiropā – piešķirta Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas "Zelta" kvalitātes zīme.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Tradicionālais Rīgas Lattelecom maratons ieguvis augstu Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) augsto vērtējumu un pirmo reizi saņēmis prestižo atzīmi Gold Label, teikts sacensību oficiālās mājaslapas paziņojumā.

Rīgas Lattelecom maratons kļuvis par vienīgajām šāda veida sacensībām ar šādu vērtējumu Ziemeļeiropā. "Zelta" kvalitātes zīmes piešķiršana nozīmē, ka sacensības nostādītas vienā rindā ar tādiem prestižiem maratoniem kā Berlīnes, Tokijas, Londonas, Bostonas, Ņujorkas, Prāgas un tml. 2018. gadā Gold Label statuss piešķirts 36 maratoniem visā pasaulē, no tiem 11 – Eiropā. Šādu sacensību dalībnieku skaits parasti sastāda 30 tūkstošu cilvēku un vairāk.

"Apsveicu Rīgas Lattelecom maratona rīkotājus ar sasniegtiem rezultātiem un novēlu veiksmi visiem šī grandiozā notikuma dalībniekiem, kurš startēs 2019. gada maijā,"- paziņoja IAAF prezidents Sebastjans Ko.

Šogad Rīgas maratonā piedalījās 37 645 cilvēki, tostarp tika reģistrēts rekordliels viesu skaits no ārzemēm – 4243 dalībnieki no 78 valstīm.

Lai iegūtu šādu zīmi (Gold Label), jāizpilda daži IAAF kritēriji, sākot no trases kvalitātes un sacensību organizācijas, mārketinga pakalpojumu kvalitātes dalībniekiem un skatītājiem līdz iegūto rezultātu augstajam līmenim.

Ziņu lente
0