Paula ģimene aizbraukusi no Latvijas: tā dara visi, kam vēl ir nauda

© Sputnik / Sergey MelkonovMaestro Raimonds Pauls
Maestro Raimonds Pauls  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komponists Raimonds Pauls pastāstīja, kas, pēc viņa domām, ir tā vidējā klase un kādi līderi ir nepieciešami, lai Latvijas iedzīvotāji pārstātu braukt prom no valsts.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Situācija Latvijā mūsdienās ir diezgan sarežģīta, arvien vairāk iedzīvotāju brauc prom uz ārzemēm, jo nespēj atrast pienācīgu darbu ar algu vismaz 2 tūkstošus eiro mēnesī. Taču latviešiem ir teicama īpašība: viņi prot izdzīvot, neskatoties ne uz ko, paziņoja komponists Raimonds Pauls intervijā Jauns.lv speciālizlaidumam par godu Latvijas simtgades svinībām.

Viņš norādīja, ka latvieši nelabvēlīgos ekonomiskos apstākļos cenšas kaut ko izgudrot, kaut kā nopelnīt – pietiek gadatirdziņos palūkoties uz vietējā ražojuma ievārījumiem vai zāļu tējām. Pēc viņa domām, lai panāktu Eiropas dzīves līmeni, nepieciešami jauni politiskie līderi. Valsts pārvaldē jābūt cilvēkiem, kuri nebaidās riskēt un kaut ko darīt.

Raimonds Pauls - Sputnik Latvija
Raimonds Pauls komentējis sūdzību VVC par viņa uzrunu krievu valodā

Tāpat viņš norādīja, ka šodien visi, kam ir nauda, sūta bērnus mācīties uz ārzemēm, tas attiecas arī uz viņa ģimeni.

"Visi ir prom. Tāda tendence – visiem, kam ir nauda, bērni mācās ārzemēs. Abas manas mazmeitas mācījās starptautiskajā skolā, meitas vīrs ir ārzemnieks, viņi ģimenē sarunājas angliski. Mazmeitas ir mācījušās – viena jau pabeigusi, otra beigs nākamgad – labākajās Amerikas universitātēs. Un viņi jau ir tie cilvēki. Es par to smaidu, bet "Pūt, vējiņi!" viņas nedziedās. Tur ir cita mūzika," - pastāstīja komponists.

Vēlāk, intervijā televīzijas kanālam REN.TV maestro atspēkoja Jauns.lv publicēto informāciju un atzīmēja, ka pirmo reizi dzird par to. 

Raimonds Pauls nereti pauž viedokli par politiskiem jautājumiem, kā arī spriež par Latvijas iekšlietām. Tā, piemēram, nesen Pauls kādā no intervijām paziņoja, ka Baltijas valstis absolūti veltīgi pastāvīgi atgādina visiem un sev, ka tās ir Eiropa.  Pēc viņa domām, pastāvīgas mantras atkārtošanas vietā Latvijai derētu padomāt par to, kā padarīt dzīves līmeni par eiropeisku. Jo, izmantojot to, ka šobrīd ir atvērtas visas robežas, no Latvijas ir aizbraukuši vairāk, nekā 100 tūkstoši cilvēku.

Tāpat Pauls kritizēja varasiestādes par zemajām pensijām. Pēc viņa sacītā, par neseno indeksāciju "var pasmieties vien". "Es nesaņemu to, ko esmu pelnījis," — norādīja Pauls, kurš mēnesī saņem 800 eiro. "Ja godīgi, uzskatu, ka man par tiem gadiem un to, ko valstij esmu devis ar saviem nodokļiem, vajadzētu būt vismaz 5000 eiro mēnesī."

 

Ziņu lente
0