Pēc gada ilgiem meklējumiem beidzot atrod zemūdeni "San Juan"

© Argentina Navy via APZemūdene "San Juan"
Zemūdene San Juan - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselu gadu ilgušos Argentīnas JKS zemūdenes "San Juan" meklēšanas darbi beidzot devuši rezultātus – zemūdene, kas kļuva par brāļu kapu 44 jūrniekiem, tika atrasta 800 metru dziļumā tās pazušanas rajonā.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Par zemūdenes "San Juan" atrašanu, kura pazuda no radariem pērnā gada 15. novembrī, paziņoja sestdien Argentīnas JKS savā Twitter. Zemūdene tika atrasta tās pazušanas rajonā lielā dziļumā, vēsta Sputnik Igaunija.

"Argentīnas Aizsardzības ministrija un JKS ziņo, ka pēc 24. rajona izmeklēšanas, ko atklāja kompānija Ocean Infinity ar distanču vadības aparāta palīdzību 800 metru dziļumā, tika noteikta zemūdenes "San Juan" atrašanās vieta," - teikts paziņojumā.

Iepriekš amerikāņu kompānija Ocean Infinity, kura specializējas dažādās zemūdens darbu veikšanas tehnoloģijās, paziņoja par liela, apmēram sešdesmit metrus gara, priekšmeta atrašanu zemūdenes pazušanas rajonā. Atradumu tika nolemts izmeklēt ar zemūdens vadāmā aparāta palīdzību.

Подлодка и корабли Балтийского флота в Калининграде - Sputnik Latvija
Argentīna atzinusi zemūdenes "San Juan" ekipāžas bojāeju

Argentīnas Militāro Jūras spēku zemūdene "San Juan" pārstāja uzturēt sakarus 15. novembrī, virzoties no militārās jūras bāzes Ušuaja uz Mar-del-Plata. Pēdējā sakaru seansa laikā no zemūdenes tika ziņots par avāriju. Uz klāja atradās 44 cilvēki, tostarp, Argentīnas vēsturē pirmā sieviete-ūdenslīdēja Eliana Marija Kravčika. Militāro Jūras spēku pārstāvji ziņoja par vienu sprādzienu, kurš varētu būt saistīts ar "San Juan" pazušanu.

Pēc 15 dienām pēc zemūdenes pazušanas Argentīnas MJS paziņoja, ka 44 zemūdenes "San Juan" ekipāžas locekļu glābšanas operācija tiek pārtraukta, taču tiks turpināti pašas zemūdenes meklējumi.

Ziņu lente
0