S-300 efekts: Izraēlas karavīri nevēlas no jauna aizkaitināt Krieviju

© JACK GUEZ / AFPIzraēlas armijas karavīri. Foto no arhīva
Izraēlas armijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc incidenta, kura dēļ Sīrijas gaisa telpā Izraēlas GKS darbību rezultātā gāja bojā Krievijas lidmašīna Il-20, Izraēlas armija aktīvi cenšas uzlabot sakarus ar Krievijas karavīriem.

RĪGA, 8. novembris — Sputnik. Izraēla veic pasākumus spriedzes mazināšanai mijiedarbībā ar Krievijas karavīriem, žurnālistiem pastāstīja Izraēlas Aizsardzības armijas oficiālais pārstāvis Džonatans Konrikuss, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Un mēs turpināsim šo darbu. Mēs saprotam, ka tas ir izdevīgi visiem – gan mums, gan Krievijai," – viņš uzsvēra.

Džonatans Konrikuss pastāstīja, ka Izraēlas un Krievijas karavīri sazinās, "informācija iet, un atbilstošās puses to izmanto". Viņš pauda cerību, ka nekad vairs neatkārtosies tāda situācija, kā incidentā ar notriekto Il-20. Izraēlas karavīrs izmantoja iespēju, lai kārtējo reizi par notikušo apsūdzētu Sīrijas armiju.

Izraēla ir spiesta "nogludināt asumus" sakaros ar Krievijas karavīriem pēc incidenta ar Il-20 un Krievijas lēmuma piegādāt Sīrijai zenītraķešu kompleksus S-300. Atgādināsim, ka 17. septembrī Sīrijas pretgaisa spēki pēc Izraēlas kara lidotāju provokatīvajām darbībām nejauši notrieca Krievijas GKS lidmašīnu, kurā atradās 15 kareivji. Krievija norādīja, ka par notikušo atbildīga ir Izraēla, taču tās valdība vainu neatzina.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu - Sputnik Latvija
Krievijas aizsardzības ministrs apsūdzējis Izraēlu par Il-20 katastrofu Sīrijā

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, komentējot lēmumu par S-300 piegādēm, atzīmēja, ka pēc Il-20 bojāejas pieņemtie lēmumi "atvēsinās karstās galvas un atturēs no nepārdomātiem soļiem, kas apdraud Krievijas Federācijas karavīrus". Viņš uzsvēra, ka no šī brīža Sīrijas PGA tiks iekļauti Krievijas Kara kosmisko spēku sistēmā un koordinēs savas darbības gaisa uzbrukumu atvairīšanas situācijā.

Izraēla atbildēja, ka turpinās uzbrukumus Sīrijas objektiem, taču iepriekš Izraēlas aizsardzības ministrs Moše Jālons paskaidroja, ka karavīri ir ļoti nobažījušies par S-300 piegādēm Sīrijā.

Izraēla vērtē, ka jaunie zenītraķešu kompleksi ne tikai būtiski ierobežo Izraēlas GKS darbības Sīrijas gaisa telpā, bet arī dāvā Sīrijai iespēju kontrolēt gandrīz visu Izraēlas gaisa telpu.

Ziņu lente
0