Politika

Jau pirmajā Saeimas darba dienā deputāte Jūlija Stepaņenko pametusi frakciju "Saskaņa".

© Foto : из личного архива Юлии СтепаненкоDeputāte Jūlija Stepaņenko
Deputāte Jūlija Stepaņenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau pirmajā Saeimas darba dienā deputāte Jūlija Stepaņenko pametusi frakciju "Saskaņa".

RĪGA, 7. novembris — Sputnik. 13. sasaukuma Saeimas pirmajā darba dienā parlamenta lielākajā frakcijā "Saskaņa" notikušas izmaiņas – tagad tajā būs 22 deputāti, jo frakciju pametusi Jūlija Stepaņenko. Viņa turpinās darbu parlamentā kā neatkarīgā deputāte.

Magnāts Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Stepaņenko: Soross atklāti nosaucis likuma cenu Latvijā

Par savu lēmumu un vienošanos ar "Saskaņu" Stepaņenko pastāstīja savā lapā Facebook.

Deputāte paskaidroja, ka, saskaņā ar frakcijas ierosinājumu, viņa piekritusi veidot attiecības ar īpašas vienošanās starpniecību: grozījumos, likumprojektos un citās iniciatīvās Stepaņenko un "Saskaņa" viens otru atbalstīs, "ja tas nebūs pretrunā ar abu pušu pamatprincipiem".

"Godīgi sakot, šis juridiskais fakts neko nemainīs manā darbā – vienkārši uz tablo nebūs uzraksta "Saskaņa", kad uzstāšos no tribīnēm.

Bet citādi, jūs jau vairākus gadus mani pazīstat kā aktīvu un neatkarīgu deputātu, kas strādā jūsu labā un cenšas par visu informēt," – politiķe paziņoja.

Viņa sola strādāt tā, lai ikviens viņas vēlētājs lepotos ar savu izvēli.

Publikācijai pievienota vienošanās, kurā teikts, ka Stepaņenko apstiprina savu atbalstu frakcijas programmai un apņemas veicināt šīs programmas īstenošanu deputātes iniciatīvās.

Savukārt frakcija cita starpā sola atbalstīt Stepaņenko lēmumu strādāt Saeimas komisijās un grupās, kā arī brīdināt deputāti par soļiem, kas saistīti ar viņas piedāvājumiem un likumprojektiem.

Puses sola atturēties no abpusējas kritikas.

Arī iepriekšējā Saeimas sasaukumā Stepaņenko piedalījās vēlēšanās "Saskaņas" sarakstā, taču viņa nav šīs partijas locekle – viņa pārstāv partiju "Gods kalpot Rīgai".

Ziņu lente
0