Ukrainā izdomāts plāns, kā atgūt Krimu

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasДевушка на скале Балаклавы в Крыму
Девушка на скале Балаклавы в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu politiķis iesaka pieprasīt kompensāciju no Krievijas. Tad, pēc viņa domām, ieraudzījuši, cik bagāta kļuvusi Ukraina, pussalas iedzīvotāji organizēs jaunu referendumu.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Ukrainas bijušais ģenerālprokurors, Augstākās radas eksdeputāts Svjatoslavs Piskuns ierosinājis plānu, kā "atgūt" Krimu. Savu ideju viņš pastāstījis telekanāla NewsOne ēterā.

Pēc viņa domām, Ukrainai jāvēršas starptautiskajā tiesā, lai saņemtu no Maskavas kompensāciju par Krimas iestāšanos Krievijas sastāvā. Pie tam Piskuns nenoliedza, ka pussalas iedzīvotāji paši vēlējušies pievienoties Krievijai.

"Tur tauta nobalsoja un izvēlējās savu likteni, bet mēs sakām: "Labi, bet tur bija mūsu teritorijā dzīvojošo Ukrainas pilsoņu īpašums. Atdodiet mūsu īpašumus. Tur bija zeme, mājas, bizness, tur bija viss. Gribat Krimu? Maksājiet triljonus!" – Piskuna teikto citēja Sputnik Lietuva.

Pēc Piskuna domām, "trīs vai četrus gadus" vēlāk Krimas iedzīvotāji no jauna organizēs referendumu un teiks, ka vēlas atgriezties Ukrainā.

NewsOne žurnālists apšaubīja, vai pat "kompensācijas" gadījumā Kijeva racionāli izmantos saņemto naudu. Uz to Piskuns nevarēja sniegt saprātīgu atbildi.

Merkele un Porošenko - Sputnik Latvija
Ukrainā paziņoja par Merkeles vainu Krimas zaudēšanā

Oktobra beigās partijas "Tēvzeme" līdere Jūlija Timošenko paziņoja, ka vēlas panākt no Krievijas konpensāciju par Krimas izstāšanos no Ukrainas sastāva. Krimā ironiski piezīmēja, ka Timošenko acīmredzot kļūdījusies – visas pretenzijas būtu jāizsaka Ukrainas valdībai, kuras dēļ valstī noticis valsts apvērsums.

Krimas pussala iestājās Krievijas Federācijā pēc referenduma 2014. gada martā. Pievienošanos KF atbalstīja 96% reģiona un vairāk nekā 95% Sevastopoles iedzīvotāju. Referendums notika pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī.

Ukrainas valdība vēl joprojām uzskata Krimu par savu "okupēto teritoriju", turklāt politiķi periodiski nāk klajā ar radikāliem ierosinājumiem pussalas "atgūšanai".

Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka referendums noticis atbilstoši starptautiskajiem normatīvajiem aktiem. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krimas jautājumā ir "pielikts punkts".

Ziņu lente
0