Luganskas TR paziņoja par Latvijas algotņu ierašanos Ščastjē

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСитуация на линии разграничения в Луганской области
Ситуация на линии разграничения в Луганской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šie fakti apstiprina, ka Kijevas varasiestādes negrasās rosināt mierīgu dialogu situācijas atrisināšanai Donbasā, bet gan tieši pretēji, izmantos jebkādas iespējas tās destabilizācijai, paziņoja pašpasludinātās republikas vadībā.

RĪGA, 3. novembris – Sputnik. Pašpasludinātajā Luganskas Tautas Republikā paziņoja par apmēram 50 Latvijas un Gruzijas algotņu nogādāšanu uz saskarsmes līniju, ko veica Ukrainas Bruņotie spēki, vēsta "Luganskinformcentr" mājaslapa.

"Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju, apdzīvotajās vietās Katerinovka un Sčastje ieradušies apmēram 50 algotņi no Latvijas un Gruzijas, kuri bruņojušies ar NATO parauga šaujamieročiem," paziņoja LTR Tautas milicijas pārvaldes priekšnieka vietas izpildītājs pulkvedis Mihails Fiļipoņenko.

Situācija Donbasā, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pirms Donbasā ieplānotajām vēlēšanām reģionā ieradīsies Kijevas padomnieki no rietumiem

Tāpat, pēc viņa sacītā, apdzīvotajā vietā Borovskoe tika fiksēta mācību nometnes izvietošana, kurā ASV un Kanādas militārie instruktori apmāca Ukrainas Bruņoto spēku karavīrus uzstādīt mīnu un spridzekļu iekārtas.

Fiļipoņenko uzsvēra, ka šie fakti apstiprina, ka Kijevas varasiestādes "negrasās rosināt mierīgu dialogu situācijas atrisināšanai Donbasā, bet gan tieši pretēji, izmantos jebkādas iespējas tās destabilizācijai".

2014. gada aprīlī Ukrainas varasiestādes uzsāka kara operāciju pret pašpasludinātajām LTR un DTR, kuras paziņoja par neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Saskaņā ar aktuālākajiem ANO datiem, par konflikta upuriem kļuva vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Donbasa situācijas noregulēšanas jautājums tiek apspriests, tostarp, Minskas kontaktu grupas tikšanās laikā, kura kopš 2014. gada septembra pieņēmusi jau trīs dokumentus, kuri reglamentē konflikta deeskalācijas soļus. Taču arī pēc vienošanās par pamiera noslēgšanu starp konflikta pusēm turpinās apšaudes.

Latvija palīdz Ukrainai, ārstēšanai uzņemot ukraiņu karavīrus, kuri cietuši Donbasa konfliktā. Kopumā šobrīd rehabilitāciju izgājuši 27 ukraiņu karavīri.

Ziņu lente
0