Politika

Jurkāns: nevienu neinteresē, kad taps Ministru Kabinets

© Sputnik / Sergey MelkonovBijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns
Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partiju pārrunās par valdības izveidošanu nav progresa, taču tas nevienam netraucē un nevienu neinteresē, uzskata Jānis Jurkāns.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns paskaidroja grūtības ar valdības veidošanu raidījumā "Tiešā runa" radio Baltkom.

Otrdien, 30. oktobrī, Latvijas prezidents Raimonds Vējonis tikās ar premjerministra amata kandidātiem Aldi Gobzemu (KPV LV), Jāni Bordānu (Jaunā konservatīvā partija) un Arti Pabriku ("Attīstībai/Par!").

Valsts vadītājs uzsvēra, ka 13. Saeimā ievēlētajām partijām jāvienojas par iespējamo koalīciju un parlamenta vairākuma atbalstu, lai 6. novembrī ievēlētu jaunu Saeimas priekšsēdētāju un prezidiju, taču, neskatoties uz to, ka ceturtdien notika pēdējā 12. Saeimas sēde, un nākamnedēļ sanāks jaunā sasaukuma Saeima, partiju pārrunās par valdības veidošanu progresa nav.

Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Jurkāns: valdība zog Latvijā miljardus, bet auni turpina bungot

Pēc Jurkāna domām, tas skaidrojams ar to, ka visiem ir absolūti vienalga, kad un kāda tiks izveidota valdība.

"Tas, ko šobrīd dara prezidents ar kandidātu nominēšanu – tās ir lētas politiskas spēlītes. Viņš zina, ka nekas nenotiks, Latvijā nekas nemainīsies, nevienu neinteresē, kad būs Ministru Kabinets. Jebkurā gadījumā, 7. novembrī mēs uzzināsim, kam viņš uzticēs valdības veidošanu, gaidīt atlicis pavisam nedaudz," - pateica Jurkāns.

Viņš ir pārliecināts, ka galvenajos valdības amatos, premjera un Finanšu ministrijas vadītāja amatā beigās tiks norīkoti profesionāļi.

"Kāds viņam pateica, neuzņemies grēkus uz saviem pleciem. Jo kandidāti liks kāju priekšā viens otram. Un viņi tiešām traucēs viens otram. Tad beigu beigās prezidents norīkos profesionālu, tostarp, arī finanšu ministru. Starp citu, Finanšu ministrijas vadītājs – tas taču ir ļoti svarīgs amats, vistuvāk naudai. Un nedod Dievs tai pielaist "svešo" un paskatīties dziļāk budžetā, tad nāksies tikt skaidrībā, kur ir nauda, kaut ko meklēt," - uzskata Jurkāns.

Ziņu lente
0