Vācu mediji: lielākā daļa Vācijas militārās tehnikas ir nederīga

© 1st Brigade Combat Team, 1st Cav DivMilitārās mācības Vācijā. Foto no arhīva
Militārās mācības Vācijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai 39% jaunā bruņojuma ir gatavi tūlītējai ekspluatācijai.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Tikai trešdaļu Bundesvēra tanku, kuri nonāca bruņojumā 2017. gadā, var uzskatīt par derīgu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz vācu izdevumu Handelblatt.

Vācija. Berlīne - Sputnik Latvija
"Kā 1941. gadā": National Interest raksturoja Vācijas JKS stāvokli

Saskaņā ar Vācijas Aizsardzības ministrijas datiem, no 97 militārās tehnikas vienībām tikai 38 ir lietošanai derīgas. Tie ir 39% no kopējā skaita, taču Bundesvērs cer palielināt kaujas gatavības rādītāju līdz 70%.

Vācu militārās iestādes vislielākās raizes izraisa militārā transporta lidmašīnu Airbus A400M un kājnieku bruņumašīnu "Puma" stāvoklis. Pērn Bundesvērs saņēma 71 kājnieku bruņumašīnu, taču no tām izmantošanai derīgas tikai 27, savukārt no astoņām Airbus A400M derīgas ir tikai četras.

Turklāt tikai viens no četriem jaunajiem iznīcinātājiem Eurofighter ir gatavs tūlītējai ekspluatācijai.

"Fon der Leienas kundze (Vācijas aizsardzības ministre – Sputnik) pieļauj miljardiem lielu aizsardzības rūpniecības budžeta uzpūšanu uz nodokļu maksātāju rēķina, tādēļ tas ir skandāls," - paziņoja Kreisās partijas politiķis Matiass Hens.

Iepriekš vācu mediji stāstīja par Vācijas Bruņoto spēku slikto stāvokli. Federālā revīzijas kamera savā ziņojumā pavēstīja, ka militārajā iestādē "uzlabo statistiku", kamēr Bundesvēra militārās tehnikas lielākā daļa ekspluatācijai ir nederīga.

Ziņu lente
0