Lielbritānijā vergu tirgotāji no Latvijas atzinuši savu vainu

© pixabayVardarbība, foto no arhīva
Vardarbība, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesas procesa laikā noskaidrojās, ka Lielbritānijā piecu gadu garumā nelikumīgi tika ievesti vismaz 30 cilvēki.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Lielā tiesas procesa laikā par cilvēku tirgotājiem Notingemā deviņi latvieši atzina savu vainu tajā, ka nelikumīgi ieveduši Lielbritānijā strādniekus no Latvijas un turējuši viņus necilvēcīgos apstākļos, vēsta BBC.

Cilvēku tirgotāju banda tika apcietināta pēc tam, kad policija sarīkoja kratīšanu Derbijā un Latvijā 2017. gada septembrī un 2018. gada februārī. Tiesas procesa laikā noskaidrojās, ka Lielbritānijā piecu gadu laikā nelikumīgi tika ievesti vismaz 30 cilvēki. Dārbišīras grāfistes policisti apgalvo, ka viņu praksē tā ir lielākā mūsdienu verdzības lieta.

Sieviete - Sputnik Latvija
Fiktīvās laulības un darbs ārzemēs: kā Latvijas iedzīvotāji nonāk verdzībā

Sākumā apsūdzētie noliedza apsūdzību par cilvēku tirdzniecību un ekspluatāciju, taču tiesas procesa laikā atzina sevi par vainīgiem.

Kā paziņoja tiesas sēdē, trūcīgus latviešus noalgoja, solot viņiem atrast darbu Lielbritānijā. Pēc tam iekārtoja viņus darbā fabrikās Derbijas tuvumā un izmitināja niecīga izmēra istabās.

Bandu vadīja 54 gadus vecais Ainārs Pelcis, kuru dēvē par "čigānu baronu". Trešdien Pelcis un astoņi viņa līdzdalībnieki atzina savu vainu cilvēku ievešanā Lielbritānijā ar ekspluatēšanas mērķi.

Apsūdzības par cilvēku piespiedu nodarbināšanu tika atceltas, taču tiesnesis paziņoja, ka viņa lēmumā tiks atspoguļota "fakta noteikšana", ka tas ir noticis.

Spriedums tiks paziņots 7. novembrī.

Ziņu lente
0