Zviedrijā atklāta "Riebīgā ēdiena" izstāde

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā izstādē varēs iepazīties ar vairāk nekā 80 dažādu ēdienu eksponātiem, no kuriem lielāko daļu atjaunos katru dienu.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Izstāde Disgusting Food ("Riebīgais ēdiens") ar neparastām "delikatesēm" no visas pasaules tika atklāta trešdien, 31. oktobrī Zviedrijas dienvidos, Malmē, vēsta RIA Novosti.

"Produkti un ēdieni ir īsti. Mūsu izstādes kritēriji ir, lai ēdieni būtu īsti. Tās ir tautas tradīcijas, kuras dzīvo un nemirst," - pateica viens no izstādes rīkotājiem Samuels Vests.

Pēc viņa sacītā, daudziem ēdiens, piemēram no buļļa dzimumlocekļa, ko gatavo Ķīnā, vai cepta jūrascūciņa Peru skan ļoti neparasti, taču kādam tā ir daļa no tradīcijām. Surströmming ir Zviedrijas nacionālā delikatese. Tā ir fermentēta reņģe, ko pārdod hermētiskās burkās. Daudziem Zviedrijā šis ēdiens garšo. Taču cik gan nepatīkama tam ir smaka!

Apmeklētājs hipermārketā - Sputnik Latvija
Neeiropeisks ēdiens: Lietuva sūdzas par produktu kvalitāti

Kopumā izstādē varēs iepazīties ar vairāk nekā 80 dažādu ēdienu eksponātiem, no kuriem lielāko daļu atjaunos katru dienu. Daži no ēdieniem ir mulāžas vai apskatāmi videoierakstos. Apmeklētājiem tiks piedāvāts nogaršot no 5 līdz 10 un paostīt līdz 10 dažādu ēdienu. Izstādē būs siera nodaļa, kuru organizatori nosaukuši par "Smirdīgā siera altāri", kur par vissmirdīgāko kļuva siers no Francijas Vieux Boulogne.

Uz RIA Novosti jautājumu par to, vai vairums šādu neparasto ēdienu nav palikuši vēsturē, Samuels Vests atbildēja, ka šaubās par to.

"Cilvēki globalizācijas laikmetā kļūst arvien nacionāli noskaņotāki un arvien biežāk saista savu etnisko piederību ar to, ko viņi ēd," - pateica Vests. Tāpat viņš atzīmēja, ka mūsu priekšstats par to, kas ir un kas nav pretīgs, mainās ar laiku. Viņš paskaidroja, ka pirms 200 gadiem omāri tika uzskatīti par ieslodzīto un vergu ēdienu, savukārt šodien tā ir delikatese un greznība.

"Izstāde "Riebīgais ēdiens" varētu veicināt uzskatu maiņu par to, kas ir riebīgs, un kas nav, un nākotnē varētu atvieglot ekoloģiski labvēlīgāku pārtikas produktu pieņemšanu," - paskaidroja Vests.

Izstāde atradīsies Malmē līdz 2019. gada 27. janvārim un pēc tam dosies uz Vāciju un ASV.

Ziņu lente
0