Politika

KPV LV analizē iespējas, kā iekasēt vairāk nodokļu no Latvijas iedzīvotājiem

© Sputnik / Sergey MelkonovPolitiskā partija KPV LV
Politiskā partija KPV LV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja valdības veidošana tiks uzticēta Artusa Kaimiņa partijas KPV LV kandidātam Aldim Gobzemam, nodokļi Latvijā tiks iekasēti labāk, savukārt budžeta vietas augstskolās atcels līdz ar OIK.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Partija KPV LV, kuras līderis ir Artuss Kaimiņš, sagatavojusi valdības deklarācijas skici. Tā noderēs gadījumā, ja valdības veidošana tiks uzticēta šīs partijas kandidātam Aldim Gobzemam, vēsta Mixnews.lv.

Deviņās deklarācijas lapās KPV LV izvirza daudzus piedāvājumus nodarbinātībā, infrastruktūrā, sociālajā aizsardzībā, valsts pārvaldē, iekšējā drošībā, aizsardzībā, tieslietās un citās jomās. Tostarp KPV LV aizdomājusies par to, kā Latvijā padarīt efektīvāku nodokļu iekasēšanu. Partijā uzskata, ka šeit varētu līdzēt diferencēto nodokļu likmju sistēmas ieviešana dažādos reģionos un nozarēs.

KPV LV nav aizmirsusi arī par izglītību un medicīnu. Attiecībā uz izglītību partija piedāvā pilnveidot pirmsskolas apmācību programmas, pārņemt skolu tīklu no pašvaldībām valsts pārziņā, pagarināt mācību gadu un panākt, lai skolas veicinātu iemaņu apgūšanu, kuras nepieciešamas mūsdienu cilvēkam.

Vēlēšanās - Sputnik Latvija
JKP un KPV LV atkārtota tikšanās neko nav devusi: koalīcijas nav

Saskaņā ar "Gobzema deklarāciju", no 2021. gada Latvijā būs jāsamazina augstskolu skaits, savukārt budžeta vietas vispār atcelt, atstājot valsts apmaksātu izglītību tikai vienā mācību iestādē.

Arī medicīnas nozarē KPV LV plāno slimnīcu tīkla pāriešanu no pašvaldībām valsts pārziņā. Savukārt attiecībā uz farmaceitisko tirgu tiks sperti "izšķiroši liberalizācijas soļi".

Ir arī labas ziņas. KPV LV apņemas pilnībā atcelt elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK). Gadījumā, ja Gobzems kļūs par premjeru, OIK Latvijā pazudīs no 2019. gada 2. jūlija. Savukārt no 2021. gada atcels arī nekustamā īpašuma nodokli gadījumā, ja tā ir vienīgā dzīvesvieta.

Turklāt tiek plānota arī VAS "Latvijas Dzelzceļš" rekonstrukcija un visaptveroša Latvijas autoceļu atjaunošana. Dzelzceļa elektrifikācijas projekts tiks apturēts, savukārt tam paredzētie līdzekļi tiks novirzīti citām programmām.

Jaunajai Latvijas valdībai ar Gobzemu priekšgalā tāpat būs jāizveido premjerministra vadītā "Top 20 eksportētāju padome".

Ziņu lente
0