Indonēzijā nogāzusies jaunākā pasažieru lidmašīna Boeing

© AFP 2023 / ADEK BERRYAviokompānijas Lion Air pasažieru lidmašīna Boeing 737-800
Aviokompānijas Lion Air pasažieru lidmašīna Boeing 737-800 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad ražotā mūsdienīgā lidmašīna pazuda no radaru ekrāniem pēc pacelšanās gaisā, tā avarēšana ir apstiprināta, nogāšanās vieta jūrā atrasta.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Vietējās aviokompānijas Lion Air pasažieru lidmašīna Boeing 737-800, kura 29. oktobra rītā izpildīja reisu JT-610 no Džakartas uz Indonēzijas pilsētu Pankalpinangu, pacēlās gaisā plkst 6:20 pēc vietējā laika (1:20 pēc Latvijas laika) un pazuda no radaru ekrāniem 6:33.

Par to paziņoja RIA Novosti, norādot, ka vairāku civilo kuģu ekipāžas, kuri atradās šajā apkārtnē, paziņoja, ka redzamas lidmašīnas atlūzas, kura nogāzusies jūrā Savas salas rietumu piekrastes rajonā.

Tiek ziņots, ka uz klāja atradās vairāk nekā 180 pasažieri, kā arī astoņi ekipāžas locekļi. Lidmašīna Boeing 737-800 tika ražota 2018. gadā, aviokompānija to saņēma šī gada 15. augustā. Ekipāžas komandieris bija pieredzējis pilots Bhavje Suneja (Bhavye Suneja), kurš nolidojis sešus tūkstošus stundu.

Tīklā parādījās pirmie kadri no lidmašīnas avārijas vietas.

​Lion Air ir lielākā Indonēzijas privātā aviokompānija, kura izpilda reisus uz 126 galamērķiem Indonēzijā, Singapūrā, Vjetnamā, Malaizijā un Saūda Arābijā. Aviokompānijas bāzes lidosta un tās galvenais tranzītlidojumu centrs ir Džakartas Starptautiskā lidosta Sukarno Hatta.

Lion Air kopā ar savu meitas uzņēmumu Wings Air ir iekļautas aviopārvadātāju sarakstā, kuriem aizliegti lidojumi Eiropas Savienības valstu gaisa telpā. Iemesli netiek ziņoti.

Ziņu lente
0