Biologs: bada nebūs, jo daudzi izmirs

© facebook/Фонд исторической перспективыBioloģijas zinātņu doktore, Krievijas Ģeopolitisko problēmu akadēmijas viceprezidente Irina Jermakova
Bioloģijas zinātņu doktore, Krievijas Ģeopolitisko problēmu akadēmijas viceprezidente Irina Jermakova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bioloģijas zinātņu doktore, Krievijas Ģeopolitisko problēmu akadēmijas viceprezidente Irina Jermakova pastāstīja, vai ĢMO kultūrām izdosies pārvarēt badu uz Zemes un kāpēc amerikāņi tik cītīgi pūlas tās ieviest citās valstīs.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Pārtikas produktu deficīts uz Zemes nav novērojams, gluži pretēji, pastāv to pārprodukcija, vēl vairāk – milzīgs produktu daudzums tiek izmests atkritumos, tāpēc nav nekādas vajadzības audzēt ģenētiski modificētus kviešus un citas ĢMO kultūras.

Pasaulē izstrādātas mūsdienīgas metodes bez ģenētiskās modifikācijas, kas ļauj iegūt teicamu ražu, ir pārliecināta bioloģijas zinātņu doktore, Krievijas Ģeopolitisko problēmu akadēmijas viceprezidente Irina Jermakova. Savu viedokli viņa pauda Sputnik Igaunija. Taču ASV kompānijas, kas izstrādā ģenētiski modificētās kultūraugu šķirnes, pūlas tās izplatīt citās valstīs, un tas ir ļoti bīstami, viņa uzsvēra.

Участники акции в Берлине против американского концерна Monsanto — компании, которая производит трансгенные семена растений. - Sputnik Latvija
Viens slims amerikānis var "apglabāt" agroķīmijas monstru Monsanto

"Tur, kur aug ģenētiski modificētas kultūras, notiek augsnes degradācija. Pašas kultūras dod ražu tikai vienu reizi, jo tās ir neauglīgas. Vēl vairāk, tās ir ļoti bīstamas un toksiskas," – Jermakova pastāstīja intervijā radio Sputnik.

Bioloģe atgādināja, ka virkne pētījumu pierāda: produkti no ĢM- kultūrām rada iekšējo orgānu patoloģijas un nāvējošas slimības, taču briesmīgākais ir tas, ka tās kļūst par cilvēku neauglības cēloni.

"Amerikāņi cenšas izplatīt pasaules tirgū šos kviešus, lai izraisītu tās vai citas valsts iedzīvotāju iznīcināšanu vai skaita samazināšanos. Šos pētījumus sākusi kompānija Monsanto. Iespējams, sākotnēji viņiem bija cēls mērķis, taču pēc tam viņi sāka ar savu produkciju sagrābt partikas tirgu un attīstīt bisnesu. Pēc tam viņiem pievienojās militāristi, kuri ĢMO sāka izmantot kā bioloģisko ieroci. Rezultātā cilvēki saslimts un mirst vai kļūst neauglīgi," – uzsvēra Jermakova.

Latvijā un Igaunijā ĢM kultūraugi netiek audzēti. Šī gada martā Igaunijas parlamenta Apkārtējās vides komisija atbalstīja ģenētiski modificētu šķirņu kultivēšānas aizliegumu.

Участники акции в Берлине против американского концерна Monsanto — компании, которая производит трансгенные семена растений. - Sputnik Latvija
Ar leikēmiju slims dārznieks uzskata, ka par slimību vainojama "Monsanto"

ES ir atļauts audzēt vienīgi ĢM kukurūzu, turklāt – tikai vienu līniju MON 810. Vislielākās ĢM kukurūzas platības ir Spānijā.

Eiropas Savienībā ieviesti stingri ierobežojumi mutējušu augu kultivēšanai, katra atsevišķa ĢMO produkcijas veida ievešana no ASV vai Šveices tiek rūpīgi apsvērta un kontrolēta. Runa ir par ļoti lielām naudas summām un vērā ņemamu tirdzniecības apgrozījumu. Virkne ekspertu vērtē, ka ĢM sēklu apgrozījums vien, neskaitot citus ĢMO veidus, sasniedz aptuveni 50 miljardus eiro. Šo tirgu pārsvarā kontrolē ASV.

Ziņu lente
0