Salūzusi lidmašīna: 200 tūristi no Latvijas – slazdā Tenerifē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 27. oktobrī lidostā Tenerife South Airport "iestrēguši" aptuveni 200 tūristi no Latvijas.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Latvijas tūristi izbaudījuši "ķīlnieku" lomu Kanāriju salās, vēsta Grani.lv.

Aptuveni 200 cilvēkiem, kuri ieradušies Tenerifē no Latvijas, neizdevās ieplānotajā laikā atgriezties Rīgā. Izlidošana bija ieplānota jau piektdien, 26. oktobrī, taču aviopārvadātājam radušās problēmas.

Загрузка багажа на борт самолета - Sputnik Latvija
Zog un mētā? Kā izturas pret bagāžu atsevišķās pasaules lidostās

No lidostas Tenerife South Airport (TFS) Rīgā Latvijas iedzīvotājus vajadzēja nogādāt aviokompānijas SmartLynx Airlines Estonia čarterreisam MYX426. Taču viens no tūristiem paziņoja, ka "SmartLynx salūzusi lidmašīna", un reiss atcelts.

Atceltā reisa pasažieri pastāstīja, ka nakšņot nogādāti "briesmīgā viesnīcā", turklāt lidostā bijuši spiesti atgriezties uz sava rēķina.

Sestdien, 27. oktobrī aviokompānijas SmartLynx pārstāvis Raitis Znots pavēstīja, ka lidmašīnas tehniskās problēmas ir novērstas, un tūristi varēs beidzot atgriezties mājās Latvijā.

Iepriekš tika vēstīts, ka piektdien, 26. oktobrī radušās problēmas Briseles lidostā. Tur spontānu reisu pieteikuši krāvēji, paralizējot gaisa ostas darbu.

Sestdien, 27. oktobrī streiks turpinājās. Atcelti 125 reisi, tostarp arī divi airBaltic reizi – no Briseles uz Rīgu un no Rīgas uz Briseli.

Situācija Briseles lidostā radīja grūtības aptuveni 300 pasažieriem, kuri izvēlējušies tādas kompānijas, kā Aer lingus, Air Europa, Air Serbia, Nippon Airways, British Airways, easyJet, Etihad Airways, FlyEgypt, KLM, Ryanair, Tunisair, Air Baltic un daudzus citus pārvadātājus.

Ziņu lente
0