Politika

Kļuvis zināms, kur novembrī notiks Putina un Trampa tikšanās

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins un Savienoto Valstu vadītājs Donalds Tramps (no kreisās). Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Savienoto Valstu vadītājs Donalds Tramps (no kreisās). Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ASV prezidenti tiksies Pirmā pasaules kara noslēguma simtajai gadskārtai veltīto starptautisko pasākumu ietvaros.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins savas gaidāmās vizītes laikā Parīzē šī gada 11. novembrī tiksies ar Savienoto Valstu vadītāju Donaldu Trampu, vēsta Sputnik Igaunija.

Informāciju par to sniedza Krievijas valsts vadītāja palīgs Jurijs Ušakovs. Viņš norādīja, ka Krievijas un ASV līderiem būs arī citas iespējas tikties, taču pagaidām ir tikai viena konkrēta vienošanās. Tikšanās notiks Pirmā pasaules kara noslēguma simtajai gadskārtai veltīto starptautisko pasākumu ietvaros.

Krievijas prezidents apstiprināja pārrunu dienu un vietu, tiekoties ar ASV prezidenta palīgu nacionālās drošības jautājumos Džonu Boltonu, kurš oficiālā vizītē uzturējās Maskavā 22.-23. oktobrī.

Jurijs Ušakovs norādīja, ka Putina un Trampa tikšanās ilgums ir atkarīgs no pašiem prezidentiem. "Tā būs normāla divpusēja tikšanās," – Krievijas prezidenta palīga teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Šī būs jau otrā abu valstu vadītāju tikšanās šogad. Iepriekš Krievijas un ASV prezidenti tikās Helsinkos 16. jūlijā. Tās bija prezidentu pirmās pilna formāta pārrunas, lai arī pirms tam viņi divas reizes tikušies starptautisku pasākumu ietvaros.

Krievijas Ārlietu ministrijas Ziemeļamerikas departamenta direktors Georgijs Borisenko intervijā RIA Novosti uzsvēra, ka Kremlis ir atklāts pārrunām ar Balto namu visos divpusēju attiecību jautājumos un Krievija ir gatava turpināt dialogu augstākajā līmenī, ja ASV paudīs šādu vēlmi.

Pirmā pasaules kara upuru piemiņas diena

Pirmais pasaules karš ir viens no plašākajiem bruņotajiem konfliktiem cilvēces vēsturē. Tas sākās 1914. gada 28. jūlijā pēc Austroungārijas troņmantinieka erchercoga Ferdinanda slepkavības Sarajevā, ko pastrādāja serbu patrioti.

Президент России Владимир Путин президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Par ko vienojušies Putins un Tramps

Pirmā pasaules kara rezultātā savu pastāvēšanu pārtrauca četras impērijas: Krievijas, Vācijas, Austroungārijas un Osmaņu impērija. Gāja bojā gandrīz 10 miljoni cilvēku, aptuveni 22 miljoni tika ievainoti. Tik smagus zaudējumus cilvēce vēl nebija piedzīvojusi.

Pirmais pasaules karš ilga četrus gadus un trīs mēnešus. Tas noslēdzās 1918. gada 11. novembrī ar Kompjēnas pamieru, kas nozīmēja Vācijas kapitulāciju. Tieši tāpēc 11. novembris daudzās valstīs tiek atzīmēts kā Pirmā pasaules kara upuru piemiņas diena vai Piemiņas diena.

Ziņu lente
0