Krievijas premjers: valsts kontrsankcijas skars simtiem Ukrainas pilsoņu un uzņēmumu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasGājiens Kijevā. Foto no arhīva
Gājiens Kijevā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs informēja, ka valdība plāno aizliegt vairāku kategoriju Ukrainā ražotu preču importa aizliegumu.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Pret Ukrainu vērstie ierobežojošie pasākumi skars cilvēkus, kuri nodara kaitējumu Krievijas interesēm, paziņoja KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, vēsta RIA Novosti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Investīcijas, gāze, lauksaimniecības preces: Krievija atbild uz Ukrainas sankcijām

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par ierobežojošajiem pasākumiem atbildei uz Kijevas naidīgajām darbībām, kas vērstas pret Krievijas pilsoņiem.

"Vienlaikus, protams, ne dekrēts, ne valdības lēmums netiks attiecināti uz ukraiņiem kopumā, tas ir absolūti nepieņemami... Kas attiecas uz fiziskajām un juridiskajām personām, saraksti tiek gatavoti. Runājot par fiziskajām personām, domājams, tie būs simtiem cilvēku, kuri ar savām darbībām nodarījuši kaitējumu mūsu valsts interesēm. Tur ir gan biznesa pārstāvji, gan citi cilvēki," – atzīmēja Medvedevs.

Tāpat, pēc viņa vārdiem, sankcijas skars kompānijas, ko "tamlīdzīgi pilsoņi kontrolē tajā vai citā veidā".

Medvedevs uzsvēra, ka viens no ierobežojošajiem pasākumiem būs vairāku kategoriju Ukrainā ražotu preču importa aizliegums.

"Iespējams, par to nav īpaši patīkami runāt, jebkurā gadījumā mūsu kolēģi Ukrainā to īpaši neizceļ, taču patiesībā Ukrainas preču apgrozījums ar Krieviju ir vērā ņemams. Protams, runa ir par miljardiem rubļu, un Ukrainai šis preču apgrozījums ir viens no piesātinātākajiem," – piebilda Krievijas valdības vadītājs.

D.Medvedevs uzsvēra, ka valdība sagatavos ieteikumus īsākajā laikā.

Krievijas un Ukrainas attiecības

Maskavas un Kijevas attiecības pasliktinājās pēc valsts apvērsuma Ukrainā, Krimas atgriešanās Krievijas Federācijas sastāvā un konfrontācijas sākuma Donbasā.

Piemēram, Ukraina ieviesusi sankcijas pret Krievijas uzņēmumiem un fiziskajām personām un periodiski papildina to sarakstu. Iepriekš tas notika septembrī, kad, saskaņā ar Ukrainas lēmumu, ierobežojumi tika attiecināti uz vairākām Krievijas kompānijām. Augustā Kijeva pievienojās ES lēmumam iekļaut sankciju sarakstā sešus Krievijas uzņēmumus sakarā ar Krimas tilta celtniecību.

Ziņu lente
0