"Augstākā nodevība". Google Maps nomainīts Ukrainas parlamenta nosaukums

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas Augstākās radas sēde. Foto no arhīva
Ukrainas Augstākās radas sēde. Foto no arhīva  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Servisā Google Maps nomainīts Ukrainas Augstākās radas nosaukums, kā rezultātā parlaments pārvērties par "Augstāko nodevību".

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Serviss Google Maps nomainījis Ukrainas parlamenta – Augstākās radas nosaukums. Rezultātā tā pārvērtusies par "Верховна ЗРада Украї́ни". Tulkojumā no ukraiņu valodas šis vārds nozīmē "nodevība".

Google maps ekrānuzņēmums
Augstākā nodevība. Google Maps nomainīts Ukrainas parlamenta nosaukums - Sputnik Latvija
Google maps ekrānuzņēmums

Jāpiebilst, ka neseno aptauju rezultāti liecina: parlamenta reitings ir strauji krities – respondenti likumdevēju darbību novērtējuši ar 2,5 punktiem no 5 iespējamiem.

Perejaslavas-Hmeļnickas pilsētas padomes deputāts Maksims Ivaščenko komentēja situāciju savā lapā Facebook: "Sākumā nenoticēju, domāju, ka fotoredaktūra. Taču nē, tā patiešām ir – Ukrainas Augstākā Zrada. Visos Ukrainas Google Maps ekrānos."

Krievijas Ģeopolitiskās ekspertīzes centra direktora vietniece, Federālās ziņu aģentūras autore Nataļja Makejeva radio Sputnik ēterā komentēja Ukrainas parlamenta pārdēvēšanu.

Google maps ekrānuzņēmums
Augstākā nodevība. Google Maps nomainīts Ukrainas parlamenta nosaukums - Sputnik Latvija
Google maps ekrānuzņēmums

"Man šķiet, tā ir "pārteikšanās pēc Freida" – dzīve liecina, ka tādas lietas reti ir nejaušas. Patiešām, to, ko Augstākā rada dara pret Ukrainas tautu, var nosaukt tikai par nodevību, par "zradu".

Visi lēmumi, ko pieņem valdība Kijevā, ieskaitot Radu, ir atklāti naidīgi pret pašu tautu, tās etnosu vēsturisko misiju.

Tāpēc Ukrainas parlamenta jaunais nosaukums mani nepārsteidz. Nezinu, kā tas patiesībā noticis, iespējams, ar to saistīti kaut kādi jokdari, kuri to visu "pastrādājuši", taču galu galā ir iznākusi tāda zīme "no augšas" Ukrainas tautai un Ukrainas vadībai," – pauda Nataļja Makejeva.

Notikušā iespējamais cēlonis – lietotāju masveida pieprasījums labot iestādes nosaukumu.

Korekcijā iekļautas tikai kartes versijās ukraiņu un krievu valodās. Google Maps versija angļu valodā saglabājusies nemainīga.

Ziņu lente
0